vineri, iulie 12, 2024
spot_img

Kazahstan va produce locomotive de mare viteză

Alstom-KZ4AT_20160719---kz4at speed---800x400Începând cu toamna acestui an, Elektrovoz Kurastyru Zauyty (EKZ), fabrica de locomotive din Kazahstan, va produce locomotive de mare viteză destinate transportului de pasageri.  Acestea vor rula cu viteze de 200 km/h.
O astfel de locomotivă  – KZ4AT, proiectată de către Alstom – a fost testată cu succes pe linia Kiik-Moyynty.
Bernard Pellet, directorul executiv pentru regiunea de sud a CSI a declarat că utilizarea locomotivelor de mare viteză deschide noi perspective în transformarea Kazahstan-ului  într-un centru al coridorului de transport care face legătura între Europa, Orientul Îndepărtat, Asia și Rusia prin noul Drum al Mătăsii.
În februarie 2016, Alstom și Compania de Căi Ferate din Kazahstan (KTZ) au încheiat un acord pentru achiziția unei cote suplimentare de 25% in compania Elektrovoz Kurastyru Zauyty (EKZ) societatea mixtă formată de către Alstom, KTZ și Transmashholding (TMH)pentru a produce locomotive electrice în Kazahstan.
Prin urmare, Alstom a devenit principalul actionar al EKZ cu 50% din actiuni, iar KTZ și TMH dețin ând 25% din societatea mixtă.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO. 10 ani de 160 km/oră pe București-Constanța. Locomotiva inaugurală, pe butuci

Pe 4 iulie 2014 CFR Călători a pus în circulație, oficial, primul tren care circula cu 160 km/oră pe București-Constanța. Asta după mai bine...

Ultimele Articole