spot_img
vineri, ianuarie 28, 2022
spot_img

Kazahstan incepe exportul sinelor de cale ferata

aktobe-rails_01nBanca pentru Dezvoltare din Kazahstan (KDB) a anuntat ca uzina de sine de cale ferata din Aktobe, a carei constructie a finantat-o, a initiat exportul produselor sale.
Incepand cu anul 2017, uzina din Aktobe intentioneaza sa produca sine de cale ferata in conformitate cu standardul european UIC 60, acestea fiind in prezent in conformitate cu standardul rusesc, R 51685-2013 (GOST).
„Fabricarea sinelor in standardul UIC 60 va permite uzinei din Kazahstan sa exporte si in Iran, statele europene sau Emiratele Arabe. Dupa ce ajunge la capacitate maxima, in 2018, uzina va putea produce sine in lungime de 120m, destinate transportului feroviar de mare viteza”, declara Marat Ibragimov, director general adjunct.
In luna noiembrie, uzina din Aktobe a efectuat primul sau export care Caile Ferate din Uzbekistan, iar pana la sfarsitului lui 2016 va livra, local, in Kazahstan, aproximativ 80.000 de tone sine de cale ferata. 90% din aceasta productie va merge catre Caile Ferate Kazahe, restul urmand a fi livrat catre state vecine.

Ultimele Articole