spot_img
luni, noiembrie 28, 2022
spot_img

Kapsch Carrier a finalizat instalarea GSM-R in Ungaria

Kapsch CarrierCom alaturi de compania MVM OVIT Zrt. (Országos Villamostávvezeték) au echipat o sectiune din reteaua feroviara ungara cu tehnologia GSM-R. Sistemul include o retea de baza Release 4 precum si o retea de acces echipata cu cel mai recent subsistem de statie de baza, specific sistemului feroviar. Tehnologia GSM-R acopera o lungime de 900 kilometri de linie din care 300 kilometri au fost predati, la 18 decembrie, pentru a fi utilizati de catre Compania de Cai Ferate din Ungaria si de catre operatorul Gysev Zrt. Proiectul a fost demarat in 2013 si are o valoare de aproximativ 46 milioane euro. Reteaua este certificata pentru a sprijini traficul operational cu sistemul ETCS Nivel 2.

“Prin predarea celor 300 de kilometri, am finalizat nu doar etapa cinci dar, in acelasi timp, am atins un nivel important al proiectului”, precizeaza Kari Kapsch, CEO al Kapsch CarrierCom.

Implementarea GSM-R in Ungaria este extrem de importanta deoarece tara este tranzitata de trei dintre cele mai importante Coridoare feroviare paneuropene. Interoperabilitatea sistemelor de siguranta este astfel prioritara in vederea realizarii unor operatiuni unitare in transportul feroviar international.

“Ne bucura finalizarea acestei etape importante. Reprezinta o optimizare a retelei feroviare din Ungaria si, in egala masura, a traficului feroviar din reteaua trans-europeana”, a punctat László Felkai, Secretar de Stat in cadrul Ministerului de Interne din Ungaria.

Proiectul a fost finalizat in conformitate cu standardele definite de catre Comisia Europeana pentru sistemul ERTMS.

“Schimbarile emise prin reglementarile efectuate de catre UE au fost intampinate de cateva adaptari profunde din partea Kapsch, desi proiectul era in plina desfasurare. Procedand astfel, ne-am asigurat ca oferim cele mai noi solutii posibile. Astfel, Ungaria este una dintre primele piete care au implementat versiunea 2016 a ERTMS”, a adaugat Kari Kapsch.

 

Ultimele Articole