JV-ul Solaris – Stadler lanseaza productia de tramvaie anul viitor

12 decembrie 2016

stadler_citylinkIncepand cu 1 ianuarie, Solaris Bus & Coach si Stadler vor infiinta un joint-venture in Polonia numit Solaris Tram Sp. z o.o.
Joint-venture-ul va opera o fabrica in Środa, unde vor fi produse si vopsite carcasele tramvaielor. In cazul licitatiilor din Polonia, precum si in alte tari central-europene, Stadler Polska si Solaris Tram vor licita impreuna sub forma unui consortiu condus de Stadler. Astfel, ambele companii vor fi capabile sa isi consolideze pozitia pe piata poloneza si pe cea central-europeana.
In septembrie, Stadler si Solaris au anuntat ca vor colabora indeaproape si ca vor participa la licitatii ca consortiu. La 9 decembrie, proprietarii companiilor, Solange Olszewska si Peter Spuhler, au anuntat urmatorul pas pentru Solaris Bus & Coach si Stadler, ca parteneri cu drepturi egale, pentru stabilirea unui nou JV denumit Solaris Tram Sp. z o.o.
In cadrul fabricii Środa, vor fi produse si vopsite carcasele tramvaielor de catre Solaris Tram. Asamblarea preliminara si finala a tramvaielor va fi realizata in fabricile Solaris din Greater Poland, dar si in fabrica Stadler Polska din Siedlce. JV-ul ia in calcul extinderea capacitatii de realizare a carcaselor. Suprafata actuala de productie se va dubla. Acest lucru inseamna ca locurile de munca actuale vor fi asigurate si vor fi create altele noi. Fabrica de productie a fost certificata conform standardelor SO 9001: 2015, ISO 14001: 2015, DIN 15085-2, ISO 3834-2 si IRIS.
In cazul licitatiei de tramvaie din Cracovia si Poznań, Solaris si Stadler au depus deja oferte sub forma unui consortiu. Cei doi parteneri vor depune oferte comune si pentru alte licitatii. Clientii vor beneficia de experienta indelungata si capacitatile tehnice sporite ale ambelor companii.