vineri, aprilie 12, 2024
spot_img

CFR Călători s-a pus pe jumulit românii și străinii în trenul de Aeroport Otopeni

La CFR Călători ”e foame de bani”, vorba lui Puya. Conducerea operatorului feroviar de stat a apelat la o stratagemă prin care să-i jumulească pe pasagerii din trenul de Aeroport Otopeni, fie ei români sau străini.

Trenul Gara de Nord – Aeroport Henri Coandă este, încă de la punerea lui în funcțiune, în decembrie 2020, singurul din România în care nu se percepe așa-numitul tarif de taxare în tren. Adică te urci de la Gara de Nord sau de la Aeroport Henri Coandă, vine controlorul și îi plătești biletul de 5,5 lei.

Cei care călătoresc pe această rută s-au obișnuit deja cu această situație de normalitate, care ar trebui să existe în toate trenurile din România, mai ales că personalul de control al operatorului feroviar de stat a fost dotat cu dispozitive moderne de emitere a biletelor. Ei bine, ei vor fi nevoiți să se dezobișnuiască rapid, pentru că de joia viitoare, 1 februarie, se schimbă regulile.

”Începând cu data 1 februarie 2024, în situația în care călătorul nu prezintă în momentul verificării legalității călătoriei de către personalul de tren, biletul/documentele de transport, acesta va fi considerat fără legitimație de călătorie și i se va emite bilet la tarif de taxare în tren. Pasagerii care urcă din punctele PO Parc Mogoșoaia și PO Patinoar unde nu sunt case de bilete sau automate de vânzare bilete, conform reglementărilor în vigoare au obligaţia de a se prezenta imediat la personalul de tren sau la validatoarele contactless pentru a-şi achita biletele la un tarif similar celui de la casa de bilete sau de a utiliza celelalte variante de cumpărare disponibile. Recomandăm tuturor pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se asigure că au bilet valid corespunzător rangului de tren si zonei kilometrice pentru evitarea taxării suplimentare în tren conform reglementărilor în vigoare”, se arată într-un comunicat dat publicității vineri de CFR Călători.Trebuie să cauți tu controlorul în trenul de Aeroport Otopeni, nu să-l aștepți pe scaun

Pasagerilor li se reamintește că pentru călătoria cu trenurile CFR Călători pe ruta București Nord – Aeroport Henri Coandă au la dispoziție multiple modalități de cumpărare a biletelor, precum:

  • casele de bilete din stațiile București Nord și Aeroport Henri Coandă;
  • online, fie direct de pe cfrcalatori.ro, fie din aplicațiile mobile „CFR Călători bilete online” și „24pay”;
  • automatele de vânzare bilete din stațiile București Nord și Aeroport Henri Coandă;
  • validatoarele contactless din tren ce permit atât validarea cardului bancar sau a altui dispozitiv înrolat cu cardul bancar, cât și a cardului de transport;
  • orice casă de bilete cu emitere electronică din stațiile CFR Călători, agenții de voiaj CFR Călători;
  • în curând, prin transmiterea unui SMS la un număr ce va fi comunicat ulterior.

Concluzia: dacă nu ți-ai luat bilet dinainte, riști să plătești în tren mult mai mult. Iar pentru a evita asta trebuie să-l cauți tu prin tren pe controlor, nu să aștepți liniștit pe scaun sosirea lui.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole