Joint venture-ul Turas va livra noul sistem de protectie a trenurilor in Irlanda

27 februarie 2019

Caile Ferate Irlandeze (Iarnród Éireann) au ales joint venture-ul Turas, format din CPC Project Services (CPC), Deutsche Bahn si Egis, pentru livrarea unui nou sistem de protectie a trenurilor de-a lungul retelei sale.

In prezent, peste 50% din reteaua irlandeza nu beneficiaza de protectie automata a trenurilor, iar sistemele de protectie a trenurilor existente – Sistemul Automat de Avertizare Continua (CAWS) si Sistemul Automat de Protectie a Trenurilor (ATP) – se apropie de sfarsitul duratei de viata. Programul desfasurat pe o perioada de sapte ani va contribui la imbunatatirea sigurantei si fiabilitatii serviciilor pentru 45 de milioane de pasageri care calatoresc in retea intr-un an.

JV-ul Turas a fost selectat in urma unei proceduri de selectie OJEU in ianuarie 2019 si va actiona ca Partener de Livrare pentru Caile Ferate Irlandeze oferind o gama de servicii de consultanta si tehnice inclusiv managementul proiectului si programului, managementul comercial si al costurilor, integrarea sistemelor si managementul sigurantei.

Noul Sistem de Protectie a Trenurilor (TPS) va fi implementat pe toata reteaua in urmatorii sapte ani si va fi un sistem hibrid care are la baza sistemele CAWS si ATP, dar si sistemul ETCS (Sistemul European de Control al Trenurilor) Nivel 1. Acesta va oferi posibilitatea de oprire automata a trenurilor, o viteza pe linie constanta si restrictii de viteza.