marți, octombrie 3, 2023
spot_imgspot_img

JICA aloca 1 miliard de dolari proiectului monorail din Lagos

lagos mnrGuvernul Statului Lagos a prezentat proiectul privind Dezvoltarea Feroviara Urbana din Lagos care are ca scop dezvoltarea unui sistem monorail. Conform Comisarului pentru Planificare Economica si Buget, Akinyemi Ashade, JICA va aloca 1 miliard de dolari proiectului. „In incercarea de a-si extinde parteneriatul de dezvoltare cu Guvernul Statului Lagos in transportul urban public, Agentia de Cooperare Internationala din Japonia va investi suma de 1 miliard de dolari in dezvoltarea sistemului monorail care va conecta Marina de Insula Victoria si Ikoyi”, a declarat acesta.
Comisarul pentru Transport al Statului Lagos, Dayo Mobereola, a declarat ca proiectul este estimat la aprox. 1 miliarde de dolari, o suma foarte mare care va proveni din sectorul privat.
Studiul realizat arata ca noul sistem de transport va contribui la reducerea congestiei si va imbunatati conditiile de mediu in Lagos. Linia monorail va avea 15,5 km si 16 statii.
Conform Directorului Executiv al Autoritatii de Transport Metropolitan din Lagos, Iyiola Adeboye, proiectul are ca scop asigurarea unui transport neintrerupt si reducerea congestiei in Statul Lagos.
Analizele premergatoare au fost realizate in august 2015, in baza unor termini de referinta care au avut loc intre JICA si LAMATA.

Ultimele Articole