spot_img
luni, noiembrie 28, 2022
spot_img

Japonia si Panama au semnat acord pentru Linia 3 de metrou

Panama-metro_AAEAAQAAAAAAAARHAAAAJDczNDk4ZjcwLWU0YmMtNDU4YS05ODUyLTE0NzQ1YTU2OTExZQGuvernele statelor Panama și Japonia au semnat un acord de cooperare tehnică și financiară pentru construirea Liniei 3 a metroului din Panama.
Potrivit Memorandumului semnat cele două guverne sunt de acord sa utilizeze tehnologia japoneza monorail pentru linia 3 de metrou, în timp ce lucrarile civile vor fi derulate potrivit regulamentelor locale din Panama. Licitația pentru construcție va avea loc în primul trimestru al anului 2017.
Finanțarea proiectului va fi asigurată de catre Agentia Japoneza de Cooperare Internatională (JICA).
Linia 3 de metrou va avea lungimea de 26,7 km și 14 stații.
Proiectul final al celui de-al patrulea pod peste Canalul Panama, care urmează să fie utilizat pentru această linie, este aproape de incheiere.
Proiectul, care ar putea fi terminat in 2022, va fi cea mai mare investitie in infrastructura din Panama, cu surse de finantare din Japonia si, totodata va fi primul monorail din America Centrală.
Compania Hitachi s-a aratat „foarte interesata” de proiect și a participat la un studiu de fezabilitate. Mitsubishi ar putea concura, de asemenea, pentru acest proiect.

Ultimele Articole