marți, februarie 20, 2024
spot_img

Japonia. Catenarele trenurilor de mare viteză, verificate cu Inteligența Artificială și laser

Căile ferate japoneze au pregătit un sistem revoluționar de verificare la catenarele trenurilor de mare viteză. Inteligența Artificială ajută la depistarea defectelor.

Potrivit operatorului japonez JR Central, sistemul inovativ va fi instalat pe acoperișurile trenurilor care circulă cu 285 km/h pe linia Tokaido-Shinkansen.

Implementarea completă a tehnologiei este așteptată după introducerea transmisiilor radio pe frecevnțe de ordinul mm în rețea, în 2027, pentru a transmite date privind starea firelor aeriene și a stâlpilor către centrele de întreținere.

Anterior, starea acestora era verificată prin inspecție vizuală în timpul zilei și prin trenuri de diagnosticare pe timp de noapte. Sistemul dezvoltat de JR Central este alcătuit din două module care includ camere de luat vederi pe linie, scanere laser și iluminare în infraroșu apropiat. Se preconizează că aceste camere vor furniza imagini de înaltă calitate în orice moment al zilei. Datele colectate de dispozitive vor fi analizate de inteligența artificială pentru a detecta defectele.

Ultimele Articole