Izmir a inaugurat a doua linie de tramvai

Linia Konak este deservita de 21 de tramvaie produse de catre Hyundai Rotem la fabrica pe care o detine in orasul turc Adapazarı. Tramvaiele sunt bi-directionale, compuse din cate cinci unitati si au 32 de metri lungime. Contractul cu fabricantul coreean a fost semnat in 2014 si s-a ridicat la un cost de 317 milioane lire turcesti (79,3 milioane USD), insa a cuprins si fabricarea celor 17 tramvaie care circula pe linia Karşıyaka, prima linie de tramvai din Izmir.

Cea de-a doua linie de tramvai a fost construita de catre compania turca Gülermak, proiectul ridicandu-se la un cost de 450 milioane lire turcesti (112,7 milioane USD).

Linia, in lungime de 12,8 kilometri cu un numar de 19 statii, porneste de la statia de metrou Fahrettin Altay, situata in vestul orasului si ajunge in est la statia de metrou Halkapınar, trecand intermediar pe langa statia de metrou Konak.  Tot in partea de est a orasului, linia de tramvai va avea o conexiune cu una din statiile retelei light rail, retea denumita IZBAN.

Linia de tramvai Konak din orasul turc Izmir a fost recent inaugurata, la sfarsitul lunii martie, iar timp de 45 de zile calatoriile vor fi gratuite. Linia Konak este operata de catre Izmir Metro. Prima linie de tramvai din Izmir, Karşıyaka, a fost inaugurata in aprilie 2017 si deserveste 14 statii. Ambele linii poarta numele cartierelor pe care le deservesc.