spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Izmir a deschis o noua linie de metrou usor

Izmir-tram_AA.10621724.1Primarul orașului Izmir, Aziz Kocaoğlu, a inaugurat linia de metrou ușor Karşiyaka – Mavişehir, în lungime de 8,8 kilometri, cu 14 stații noi. Construirea acestei linii de metrou ușor a început în aprilie 2015, lucrările fiind executate de către compania turcă Gülermak.

Tramvaiele cu podea joasă, ce vor fi folosite pe două linii de metrou ușor din Izmir, au fost proiectate și asamblate în orașul turc Adapazarı , în cadrul fabricii Eurotem (subsidara europeană a companiei coreene Hyundai Rotem). Tramvaiele au fost produse în colaborare cu Tüvasaş, subsidiara Căilor Ferate din Turcia specializată în fabricarea materialului rulant pentru transportul de pasageri.

Pe linia nou inagurată, Karşiyaka – Mavişehir, vor opera 17 tramvaie cu podea joasă, în lungime de 32 m, bi-direcționale. Numărul maxim de pasageri transportați va fi 285. În 2014, Municipalitatea Metropolitană dnin Izmir a plasat o comandă în valoare de 80 milioane USD pentru achiziționarea acestor tramvaie, ele urmând a fi folosite atât pe linia Karşiyaka – Mavişehir cât și pe cea de-a doua linie, Fahrettin Altay Meydani – Konak – Halkapinar. Aceasta va avea 12,6 kilometri lungime, cu 19 stații iar numărul de tramvaie ce vor fi introduse în serviciu comercial este de 21.

Municipalitatea Metropolitană din Izmir a primit o aprobare preliminară pentru planificarea extensiei liniilor de metrou ușor până la stația suburbană Çiğli,a rețelei IZBAN (rețea de transport navetă în orașul Izmir și aria sa metropolitană). Se estimează că lucrările vor începe în 2017.

Ultimele Articole