Italo face „o oferta de nerefuzat”: mai putin de 10 euro pentru un bilet pe linia de mare viteza Torino-Milano-Venetia

Compania privata italiana, Italo, a inceput operarea liniei de mare viteza Torino-Milano-Venetia, ruta ce traverseaza Italia de la nord la est. Intrarea companiei Italo pe aceasta ruta reprezinta o oportunitate de dezvoltare pentru sectorul transportului feroviar de mare viteza, deoarece linia Torino-Milano-Venetia este una cu un potential urias in peisajul italian.

Trenurile parcurg ruta oprind in statiile Brescia, Desenzano, Peschiera, Verona, Vicenza, Padua si Mestre. Dintre cele enumerate, statiile Vicenza, Desenzano si Peschiera sunt printre cele nou intrate in reteaua operata de catre Italo.

Operatorul privat de transport feroviar de mare viteza a introdus pe aceasta ruta 10 trenuri, cu parcurs zilnic, urmand ca numarul acestora sa fie suplimentat la 14, incepand cu luna iulie 2018. Posibilitatea rularii acestui numar de trenuri se datoreaza investitiilor recente facute de catre companie prin achizitionarea a 17 trenuri noi, Italo EVO, fabricate de catre Alstom. Aceste trenuri, printre cele mai moderne din Europa, au inlesnit operatorului Italo planificarea unor noi conexiuni feroviare si sporirea frecventei trenurilor intre orasele deservite. Dintre cele 17 trenuri noi, 10 se afla deja in circulatie, iar inca doua vor intra in serviciu comercial in aceasta vara. Restul de cinci trenuri vor fi livrate companiei italiene in 2019.

Introducerea trenurilor Italo EVO pe Transversala Nord-Est satisface nevoile mai multor tipuri de clienti, precum oamenii de afaceri care circula in conditii de confort maxim si in mai putin de 2 ore si 30 de minute intre Milano si Venetia. La randul lor si clientii care aleg calatoria de agrement sunt satisfacuti de aceasta oferta deoarece pot vizita orasele de pe traseu si atractiile turistice precum muzeele din Torino, viata de noapte din Milano, splendoarea naturala a lacului Garda din Vicenza (patrimoniu UNESCO), pana la teatrul roman din Brescia si la celebrele monumente din Padova, Verona si Venetia.

In acest sens, operatorul Italo a lansat o promotie speciala la pretul biletelor, astfel pasagerii pot calatori cu 9,90 euro pe intreaga ruta, indiferent de orasul plecarii si de destinata finala, pretul ramane neschimbat.