Italia: trei regiuni investesc 18 miliarde de euro in transport intermodal

Regiunile Piemont, Liguria si Lombardia au semnat un acord cu administratorul national de infrastructura feroviara, Rete Ferroviaria Italiana (RFI), in vederea sporirii transportului intermodal in partea de nord-vest a Italiei.

Potrivit acordului semnat, 18 miliarde de euro vor fi investiti pentru dezvoltarea transportului feroviar de marfa, pentru operarea trenurilor mai lungi, de 750 metri dar si pentru dezvoltarea conectivitatii hub-urilor astfel incat sa poata permite transferul unor volume sporite de marfuri intre retele de transport rutier, feroviar si maritim in cele trei regiuni, din nord-vestul Italiei.

„Acordul semnat este semnificativ pentru imbunatatirea competitivitatii regiunii Liguria. Administratia regionala din provincia Liguria intentioneaza sa dezvolte conexiunile feroviare in interiorul macro-regiunii din nord-vestul Italiei, care detine o cota de 36% din totalul transportului feroviar de marfa din Italia”, a precizat Edoardo Rixi, consilierul pentru dezvoltare economica, logistica si portuara din regiunea Liguria.

„Coordonarea cu Rete Ferroviaria Italiana este esentiala pentru atingerea acestui obiectiv de a combina balanta dezvoltarii traficului feroviar de marfa si pasageri in partea de nord a Italiei”, a punctat Alessandro Sorte, consilierul pentru infrastructura si transport din regiunea Lombardia.

„Printre cele mai importante lucrari pentru regiunea Piemont se numara realizarea unei  conexiuni de transport feroviar de marfa intre retele de transport din Novara, Rivalta si Orbassano cu coridorul Mediteranean Italian si regiunea Alpilor”, a adaugat Francesco Balocco, consilierul pentru transport din regiunea Piemont.