Italia primeste finantare pentru un proiect de transport feroviar de marfa

21 decembrie 2016

tranitalia-cargoComisia Europeana a identificat faptul ca schema de sustinere publica italiana de incurajare a unui transfer al transportului de marfa de la transportul rutier la cel feroviar este in conformitate cu regulamentul UE de sustinere a statelor.
Aceasta masura, care are un buget de 255 de milioane de euro, are ca scop cresterea transferului traficului rutier catre cel feroviar alocand finantare operatorilor feroviari de transport.
Evaluarea Comisiei a demonstrat ca schema este disponibila tuturor companiilor feroviare care opereaza pe piata de marfa in Italia. Masura va incuraja transportul feroviar in special in partea sudica a Italiei unde dezechilibrul dintre transportul ferovir si cel rutier este vizibil mai pronuntat. In conformitate cu Liniile Directoare ale Comisiei pe 2008, nivelul de finantare pe care il pot primi beneficiarii conform schemei are la baza reducerea taxelor pe infrastructura si a costurilor externe de catre operatorii feroviari comparativ cu transportul rutier.