Italia construieste cale ferata de mare viteza intre Brescia si Verona

Comitetul Interministerial pentru Strategie Economică (Cipe), din Italia, a aprobat definitiv proiectul pentru linia de mare viteză dintre orașele Brescia și Verona, în valoare de 2,5 miliarde euro.

Unda verde din partea Comitetului Interministerial înseamnă că lucrările de construcție pot începe către sfârșitul lui 2017, sau, cel  mai târziu, începutul lui 2018.  

Același Comitet a stabilit suma de 1,89 miliarde de euro ca limită pentru costurile aferente primului lot al lucrărilor care se referă la construirea unui tunel în lungime de 7,4 kilometri, la Lonato del Garda. Tunelul va permite trenurilor să circule izolat de restul traficului. Aceasta este cea mai complexă și costisitoare parte a lucrărilor la linia de mare viteză și, din acest motiv, este cuprinsă în primul lot pentru care se demarează construcția.

Astfel, noua linie de cale ferată începe din Mazzano, lângă Brescia și ajunge apoi la Verona, urmând un traseu de 75 kilometri, cu două conexiuni către rețeaua feroviară convențională, ambele conexiuni totalizând 7 kilometri.

Autoritățile estimează că lucrările la întregul tronson Brescia-Verona vor fi finalizate între 2022-2023.

La sfârșitul anului 2014, Rete Ferroviaria Italiana (RFI), administratorul italian de infrastructură feroviară, a acordat consorțiului Cepav un contract în valoare de 768 milioane de euro în vederea executării lucrărilor de construcții civile. Din consorțiu fac parte Saipem (52%), Società Italiana Condotte d’Acqua (12%), G Maltauro (12%)și Pizzarotti (24%).

Proiectul este unul major pentru industria feroviară dar și o măsură excelentă pentru conexiunea porturilor de la Marea Adriatică la rețeaua feroviară europeană.

 

Abonați-vă la Newsletter, accesând link-ul https://clubferoviar.ro/abonare-newsletter/  sau urmăriți-ne pe pagina de Facebook, https://www.facebook.com/clubferoviar/,  pentru a fi la curent cu cele mai noi stiri si anunțuri de angajare din sectorul feroviar din România.