Istanbul inaugureaza a doua sectiune de metrou automat

La 21 octombrie, Presedintele Turciei Recep Tayyip Erdoğan a inaugurat a doua faza a liniei de metrou din Istanbul, M5, sectiunea Uskudar-Umraniye-Cekmekoy/Sancaktepe. Aceasta sectiune face parte din prima linie de metrou automat din oras.
Sectiunea are o lungime de 17,8 km si 16 statii si ofera legaturi cu metroul catre partea asiatica a Istanbulului, facilitand accesul la metrou pentru cetatenii care locuiesc in cartierele Ümraniye, Çekmeköy catre zonele Altunizade (un cartier din Üsküdar), Bağlarbaşı Üsküdar si Kadıköy. Noua legatura va reduce timpul de calatorie pentru pasagerii care fac transferul intre Metrobüs, Marmaray si rutele marine si intre cele doua parti ale Istanbulului.
Odata cu inaugurarea acestei sectiuni de metrou, lungimea totala a sistemului de metrou din Istanbul a crescut la 170 km si 169 de statii. „Lucrarile de constructie la 18 linii diferite de metrou cu o lungime totala de 294 km sunt in desfasurare”, a declarat Presedintele Erdoğan in timpul ceremoniei de inaugurare.
Conform strategiei de dezvoltare a Municipalitatii Metropolitane din Istanbul, se fac eforturi pentru extinderea liniei catre regiunea Sultanbeyli, in cea de-a treia faza a proiectului.