Istanbul aproba construirea unor noi linii de metrou

19 februarie 2019

Cu doar sase saptamani inaintea alegerilor locale, Municipalitatea Metropolitana din Istanbul a aprobat construirea a doua linii noi de metrou.

Planurile municipalitatii prevad si extinderea unei linii de metrou catre noul aeroport din Istanbul, mai exact din districtul Halkalı catre Gayrettepe.

Presa locala relateaza ca Partidul pentru Justitie si Dezvoltare (AKP), aflat la guvernare, intentioneaza ca in urma alegerilor de la sfarsitul lunii martie sa recastige controlul asupra celui mai mare oras al Turciei.

Presedintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, care si-a inasprit politica politica asupra tarii, in iunie anul trecut, a promovat noul aeroport, care va fi cel mai mare din lume in cazul finalizarii tuturor etapelor de constructie, ca simbol al importantei globale a Turciei.

Cele doua linii noi vor fi integrate in sistemul extins de metrou si vor contribui semnificativ la infrastructura de transport a orasului, scrie presa locala, citând doua rapoarte oficiale.

Turcia se afla in mijlocul unei crize economice, care a redus puterea de cumparare pentru multi dintre cetatenii sai.

Presedintele Erdoğan a fost cândva primar al orasului Istanbul, iar partidul AKP a castigat sprijinul publicului larg pentru imbunatatirea infrastructurii in orasele pe care le controleaza.