spot_img
sâmbătă, ianuarie 28, 2023
spot_img

Istanbul anunta licitatii pentru 7 linii noi de metrou

Istanbul metro-harta map_map-istanbul-public-transport-metro-metrobus-train-tramwayMunicipalitatea din Istanbul a anunțat că începând cu luna iulie va organiza o serie de licitații cu privire la construcția unor linii noi de metrou în orașul de pe malul Bosforului.

Prin urmare, licitația pentru secțiunea Basaksehir – Kayasehir se va desfășura pe 12 iulie. Această secțiune pornește de la ultima stație a liniei Kirazli-Basaksehir și are ca punct final Kayasehir.

Licitațiile pentru liniile de metrou Cekmekoy – Sultanbeyli și Hastane – Yenidogan se vor desfășura pe data de 14 iulie. Linia Cekmekoy – Sultanbeyli pornește de la ultima stație a liniei Uskudar – Cekmekoy și se termină la Sultanbeyli. Aceste două linii sunt situate în partea asiatică a Istanbulului.

Pentru secțiunea Kirazli – Halkali, licitația este programată pentru data de 18 iulie. Această linie va realiza conexiunea între hub-ul Kirazli și ultima stație a liniei de metrou Marmaray, Halkali.

Pe 20 iulie, Municipalitatea din Istanbul anunță organizarea licitațiilor pentru linia Goztepe – Atasehir – Umraniye. Aceasta va realiza conexiunea între liniile Marmaray, Kadikoy – Kartal și Uskudar – Cekmekoy.

”Numeroasele proiecte derulate pentru dezvoltarea rețelei de metrou din Istanbul vor ameliora traficul aglomerat din oraș, astfel încât navetiștii nu vor mai fi nevoiți să utilizeze propriile autoturisme pentru deplasarea dintr-o parte în alta a orașului”, precizează Kadir Topbaş, primarul Istanbulului.

Eforturile depuse pentru extinderea rețelei de metrou sunt totuși considerabile dacă ținem cont de faptul că doar acum zece ani, rețeaua de metrou din Istanbul avea 45 de kilometri lungime. Planurile sunt avansate, metroul urmând să ajungă pe viitor până la Beylikdüzü, pe partea europeană și Pendik, pe partea asiatică.

 

Ultimele Articole