luni, decembrie 4, 2023
spot_img

Israel aproba strategia de dezvoltare a transportului feroviar

isrMinistrul Transporturilor Israel Katz a aprobat strategia de dezvoltare a sistemului feroviar pentru urmatorii patru ani, aceasta avand o valoare de 28,3 mld sheqeli (6,47 mld euro). Modernizarea infrastructurii, constructia de noi linii si conversia catre transportul electric sunt principalele proiecte ce stau la baza strategiei, anunta Jerusalem Post.
12 mld sheqeli (2,75 mld euro) vor fi alocati proiectelor de conversie catre transportul electric, ceea ce implica achizitia de material rulant electric si lucrari de infrastructura. Acest proiect va fi realizat in mai multe faze, o parte a proiectelor urmand sa fie finalizate inainte de 2020, iar restul, dupa 2020, a precizat ministrul.
Pentru achizitia si instalarea noilor sisteme de semnalizare si comunicatii, s-a aprobat un buget de 3,7 mld sheqeli (845,5 mil euro) si 3,4 mld sheqeli (777 mil euro) pentru constructia noilor facilitati de mentenanta, cele vechi urmand sa fie adaptate pentru a asigura mentenanta trenurilor electrice.
700 mil sheqeli (160 mil euro) din buget vor fi utilizati pentru constructia de noi linii si extinderea statiei Ben-Gurion Airport. De asemenea sunt vizate realizarea conexiunilor feroviare intre Rishon Lezion Harishonim Station si Rishon Lezion Moshe Dayan si linii in Paatei Modi’in. In Paatei Modi’in se va construi o linie aditionala pentru a face legatura cu linia linia de mare viteza Ierusalim-Tel Aviv, care ar urma sa fie data in folosinta in martie 2018.
Pentru constructia de noi statii, autoritatile vor aloca 153 mil sheqeli (35 mil euro) si sunt vizate noi statii in Netanya, Kfar Menahem si Mazkeret Batya. 245 mil sheqeli (56 mil euro) se vor aloca lucrarilor de modernizare a statiilor existente.
Toate aceste proiecte va determina cresterea numarului de trenuri, de la 450 in prezent, la 860.

Ultimele Articole