Isar a pierdut procesul cu Blidar. Lucian Isar, reprezentatul României în conducerea BERD, trebuie să restituie către Banca Comercială Feroviara suma de 1,7 milioane de lei plus penalități, potrivit unei decizii definitive a Tribunalului București.
Judecătoria Sectorului 1 și Tribunalul București au decis că Lucian Isar trebuie să plătească 1,7 milioane de lei plus penalități începând cu mai 2019, după ce au întors o executare silită făcută anterior de Isar, informează Profit.ro.
Soțul Alinei Gorghiu a chemat în instanță banca în ianuarie 2016, după ce în 2015 a fost scos din conducerea Consiliului de Supraveghere printr-o reorganizare a sistemului de conducere. Isar încasa 660.000 de lei pe an (55.000 de lei pe lună, echivalentul a peste 12.000 de euro la vremea respectivă) de la banca deținută de omul de afaceri Valer Blidar, patronul Astra Vagoane Călători Arad. Tribunalul București a respins cererea lui Isar, apoi Curtea de Apel a dispus, în iulie 2017, plata unor daune de 360.000 de euro.
Isar a pierdut procesul cu Blidar. Decizia e definitvă
Banca Comercială Feroviara a încercat să obțină suspendarea executării hotărârii la Înalta Curte de Casație și Justiție, care i-a respins cererea, astfel că Isar a încasat 1,67 milioane de lei de la bancă prin executarea silită. Numai că în mai 2019 ÎCCJ a admis recursul băncii și a dispus casarea sentinței și rejudecarea dosarului din faza de apel. Banca s-a găsit în situația în care a trebuit să caute să recupereze banii de la Isar, așa că a pornit un alt litigiu de întoarcere a executării silite, pe care l-a câștigat în primă fază la judecătorie și apoi definitiv la Tribunal.
Isar a făcut parte din CA al CFR SA
Isar a fost ministru delegat pentru mediul de afaceri timp de patru luni în 2012 din Guvernul USL condus de Victor Ponta și a fost numit în consiliile de administrație ale Tarom, CFR SA și Transelectrica în perioada 2012-2013.
Funcția ocupată la Banca Comercială Feroviara a fost prima pentru Isar în sistemul bancar după o absență de câțiva ani. El a plecat de la Bancpost în 2010, după ce fusese mutat de pe funcția de director de Trezorerie, la cererea Băncii Naționale, după episodul “atacului speculativ” din toamna lui 2008.