spot_img
vineri, ianuarie 28, 2022
spot_img

Isar a pierdut procesul cu Blidar. Soțul Alinei Gorghiu trebuie să-i dea 1,7 milioane de lei

Isar a pierdut procesul cu Blidar. Lucian Isar, reprezentatul României în conducerea BERD, trebuie să restituie către Banca Comercială Feroviara suma de 1,7 milioane de lei plus penalități, potrivit unei decizii definitive a Tribunalului București.

Isar a pierdut procesul cu Blidar
FOTO Antena 3

Judecătoria Sectorului 1 și Tribunalul București au decis că Lucian Isar trebuie să plătească 1,7 milioane de lei plus penalități începând cu mai 2019, după ce au întors o executare silită făcută anterior de Isar, informează Profit.ro.

Soțul Alinei Gorghiu a chemat în instanță banca în ianuarie 2016, după ce în 2015 a fost scos din conducerea Consiliului de Supraveghere printr-o reorganizare a sistemului de conducere. Isar încasa 660.000 de lei pe an (55.000 de lei pe lună, echivalentul a peste 12.000 de euro la vremea respectivă) de la banca deținută de omul de afaceri Valer Blidar, patronul Astra Vagoane Călători Arad. Tribunalul București a respins cererea lui Isar, apoi Curtea de Apel a dispus, în iulie 2017, plata unor daune de 360.000 de euro.

Isar a pierdut procesul cu Blidar. Decizia e definitvă

Banca Comercială Feroviara a încercat să obțină suspendarea executării hotărârii la Înalta Curte de Casație și Justiție, care i-a respins cererea, astfel că Isar a încasat 1,67 milioane de lei de la bancă prin executarea silită. Numai că în mai 2019 ÎCCJ a admis recursul băncii și a dispus casarea sentinței și rejudecarea dosarului din faza de apel. Banca s-a găsit în situația în care a trebuit să caute să recupereze banii de la Isar, așa că a pornit un alt litigiu de întoarcere a executării silite, pe care l-a câștigat în primă fază la judecătorie și apoi definitiv la Tribunal.

Isar a făcut parte din CA al CFR SA

Isar a fost ministru delegat pentru mediul de afaceri timp de patru luni în 2012 din Guvernul USL condus de Victor Ponta și a fost numit în consiliile de administrație ale Tarom, CFR SA și Transelectrica în perioada 2012-2013.

Funcția ocupată la Banca Comercială Feroviara a fost prima pentru Isar în sistemul bancar după o absență de câțiva ani. El a plecat de la Bancpost în 2010, după ce fusese mutat de pe funcția de director de Trezorerie, la cererea Băncii Naționale, după episodul “atacului speculativ” din toamna lui 2008.

Ultimele Articole