Irlanda organizeaza licitatie pentru sisteme de protectie a trenurilor

Caile Ferate Irlandeze vor organiza o licitatie pentru proiectarea, furnizarea si certificarea sigurantei noului sau echipament de protectie a trenurilor, Train Protection System (TPS), ce va fi instalat la nivelul sinei de cale ferata.

In 2011, operatorul irlandez a atribuit companiei Alstom un contract pentru dezvoltarea si livrarea unui echipament de protectie la bordul trenurilor, pentru a-l inlocui pe cel national, Continuous Automatic Warning System (CAWS), a carui durata de viata expirase. Contractul a inclus si livrarea unor sisteme hardware pentru solutia Automatic Train Protection (ATP), de asemenea, cu o durata de viata expirata.

In prezent, Caile Ferate Irlandeze intentioneaza sa puna in aplicare pe intreaga retea sistemul livrat de catre Alstom, denumit Irish Rail Hybrid System (IEHS). In acest sens, compania irlandeza va organiza o licitatie pentru a identificarea unui furnizor care sa puna in aplicare partea componentelor de la nivelul sinei de cale ferata.

Compania irlandeza spera sa atribuie noul contract pana in aprilie 2018. Licitatia anuntata a fost publicata si in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Potrivit acordului-cadru, ce se va desafsura pe durata a opt ani, un compania castigatoare va fi responsabila pentru toate aspectele legate de proiectarea sistemului de cale (inclusiv interfata cu echipamentul de la bord, dezvoltat de catre compania Alstom), validarea sigurantei, suportul tehnic in timpul instalarii, precum si validarea, testarea si punerea in functiune.

Echipamentul va include balizele compatibile cu ECTS pentru comunicarea cu echipamentele de la bord, unitati electronice la bord (codificatoare de baliza) pentru comunicarea cu balizele si semnalele existente la bord precum si programarea si echipamentele de testare EuroBalise si codificatoarele aferente.

Instalarea echipamentului va fi efectuată de personalul Cailor Ferate Irlandeze. Contractul include si trainingul personalului Cailor Ferate Irlandeze in ceea ce priveste proiectarea, intretinerea si exploatarea echipamentelor si a sistemelor de cale.