marți, octombrie 3, 2023
spot_imgspot_img

Irlanda: 40 mil euro pentru transportul urban durabil

luasUE a alocat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala 40 mil euro pentru dezvoltarea transportului durabil in orasele din Irlanda. Schema va permite investitii in sistemele de transport si masuri de regenerare urbana, valoarea ajungand la 127 mil euro pentru perioada 2014-2020. Granul ERDF este co-finantat de autoritatile locale.
Proiectele vizate sunt situate in orasele Cork, Dublin, Limerick, Waterford, Ennis, Kilkenny, Mallow, Tralee, Wexford, Athlone, Dundalk, Galway, Letterkenny, Mullingar, Sligo si Tullamore.
Schema ERDF are ca scop optimizarea mediului urban si revitalizarea zonelor urbane din Irlanda. De asemenea, acesta va determina disponibilitatea capitalului de finantare pentru a raspunde provocarilor sociale, economice, de mediu, clima si demografice si va contribui la imbunatatirea potentialului de dezvoltare pentru centrele urbane respective.
„Sunt incantat sa vad ca exista o serie de masuri privind dezvoltarea transportului urban”, a declara ministrul Transporturilor Paschal Donohoe.

Ultimele Articole