Iran va asigura o conexiune feroviara cu statele Central Asiatice

2 februarie 2017

Iran-RAI_02ccMir-Hassan Mousavi, director adjunct în cadrul Căilor Ferate Iraniene (RAI) a precizat faptul că au avut loc negocieri în vederea lansării unei conexiuni feroviare între Iran, Kazahstan, Turkmenistan și Tadjikistan.

Printre obiectivele anunțate de către Iran se numără extinderea legăturilor feroviare cu statele din regiune, în special cele din Caucaz și Asia Centrală, în încercarea de a dezvolta transportul de mărfuri către Europa.

Hassan Mousavi a subliniat faptul că managementul companiilor de cale ferată din Iran, Kazahstan, Turkmenistan și Tadjikistan au demarat negocierile iar următoarea reuniune în acest sens să aibă loc peste șase luni.

Directorul adjunct a mai adăugat faptul că proiectul feroviar Nakhchivan-Tabriz-Mashhad a devenit operațional și va servi pentru deplasarea pelerinilor la Mashhad.

”Dat fiind faptul că Iran și Azerbaidjan folosesc ecartamente diferite de cale ferată, schimbarea boghiurilor se va face la stația de frontieră Julfa (în Azerbaidjan n.r.), după trecerea frontierei”

Nakhchivan este Republică Autonomă a statului Azerbaidjan, exclavă aflată pe teritoriul Armeniei (n.r.).