sâmbătă, septembrie 30, 2023
spot_imgspot_img

Iran si Rusia accelereaza proiectele feroviare pe Coridorul Nord-Sud

nsIn urma intalnirii intre Presedintele RZD Oleg Belozerov, omologul sau iranian Abbas Akhund, si ministrul iranian al drumurilor si dezvoltarii urbane, Mohsen Pour Seyed Agay, a fost semnat un protocol cu privire la principalele directii de cooperare intre Caile Ferate Ruse si Caile Ferate Iraniene. Partile vor continua sa lucreze pentru a realiza proiecte comune, pentru a imbunatati cooperarea si pentru a atrage trafic suplimentar de marfa pe Coridorul International de Transport Nord-Sud.
Oficialii au discutat implementarea proiectului legaturii feroviare directe de-a lungul ramurii vestice a Coridorului International de Transport Nord-Sud. Acest proiect prevede constructia liniei feroviare Rasht – Astara care va conecta retelele feroviare ale Rusiei, Azerbaijanului si Iranului. Noua infrastructura va facilita livrarea mai rapida a marfurilor intre Europa, Golful Persic si Asia de Sud.
Presedintele RZD Oleg Belozerov, omologul sau iranian Abbas Akhund, si ministrul iranian al drumurilor si dezvoltarii urbane, Mohsen Pour Seyed Agay au discutat si conditiile pentru implementarea proiectului de electrificare a liniei de 495 de km Garmsar – Ince Burun, inclusiv a celor 203 km care strabat regiunea muntoasa. Modernizarea acestei infrastructuri va creste capacitatea si viteza trenurilor.

Ultimele Articole