spot_img
luni, martie 20, 2023
spot_img

Iran si Italia formeaza un comitet tehnic pentru proiecte de infrastructura

Teheran-gara_62502979„Un centru de testare pentru sistemele feroviare va fi infiintat in colaborare cu partenerii italieni”, a declarat Ministrul Adjunct pentru Afaceri Internationale din cadrul Ministerului pentru Dezvoltare Rutiera si Urbana, Asghar Fakhrieh Kashan, adaugand ca Iranul urmareste mai multe proiecte feroviare alaturi de parteneri italieni.
„Unul dintre proiectele comune cu Italia este achizitionarea de facilitati si echipament pentru linia de cale ferata Tehran-Qom-Isfahan in ciuda faptului ca problemele de finantare vor fi abordate de China”, a continuat acesta. Au fost purtate anumite discutii cu Italia pentru a furniza materialul rulant pentru linia Tehran-Mashhad. „Dorim sa realizam proiectul in colaborare cu o tara europeana si au fost purtate discutii in acest sens cu Siemens din Germania.”
„Contractul cu partea italiana pentru lansarea unui centru de testari se apropie de final ceea ce va permite testatea atat a liniilor feroviare, cat si a parcului”, a evidentiat Fakhrieh Kashan.
Ministrul adjunct al drumurilor a mai declarat si ca Italia a inceput studiile pentru linia de cale ferata Tehran-Hamadan, iar un acord final va fi cel mai probabil semnat cu italienii.
Oficialul a specificat conditiile stabilite de catre Ministerul Iranian pentru Dezvoltare Rutiera si Urbana pentru Italia, si anume „partea italiana trebuie sa solicite oferte domestice pentru proiect pentru a angaja contractori si operatori iranieni care sa finanteze proiectele”.

Ultimele Articole