miercuri, decembrie 6, 2023
spot_img

Iran şi Germania semnează un acord feroviar

Iran-Tabriz_large_3_1379230686Căile Ferate Iraniene (IRIR) şi compania germană Deutsche Bahn International (DBI) au semnat un memorandum de înţelegere privind cooperarea pentru îmbunătăţirea sistemului de software şi implementarea proiectelor de dezvoltare feroviară.
Directorul Executiv al IRIR, Mohsen Pour Seyed Aqaei, a declarat că semnarea acordului, cooperarea în domeniul va începe în curând în Iran. Prin implementarea acordului şi a schimbărilor structurale în cadrul IRIR, vor avea loc schimbări în diferite sectoare ale reţelei feroviare iraniene de transport de călători şi marfă.
Acesta a subliniat că prin consolidarea capacităţilor IRIR în domeniul resurselor umane şi prin revizuirea sistemelor inginereşti, compania va fi capabilă să concureze la nivelul internaţional. Mohsen Pour Seyed Aqaei a anunţat că 83 de proiecte vor fi executate în cadrul acordului timp de doi ani. Ministrul Iranian de Transport şi Dezvoltare Urbană Abbas Akhoundi a spus că Iran are nevoie de căi ferate integrate care să conecteze toate coridoarele între ele şi care să îndeplinească standardele internaţionale.
Iran a negociat şi cu China şi unele ţări europene cu privire la lansarea trenurilor de mare viteză în ţară, a adăugat Akhoundi.
La 9 februarie, membrii ai departamentelor feroviare din Iran, Azerbaijan şi Rusia au semnat trei acorduri de cooperare în cadrul întâlnirii cu privire la proiectul coridorului de transport Nord-Sud.

Ultimele Articole