spot_img
marți, martie 28, 2023
spot_img

Lucian Bode și Ionuț Stroe la Otopeni, pe șantierul căii ferate de aeroport

O vizită de evaluare a miniștrilor Lucian Bode și Ionuț Stroe la Otopeni va avea loc în cursul zilei de miercuri, pe șantierul căii ferate de aeroport.

Ionuț Stroe la Otopeni stația feroviară Aeroport Otopeni

„Mă încearcă un sentiment de mândrie, EURO 2020 ne va găsi cu infrastructura pusă la punct. Mâine (miercuri – n.red.) voi face o vizită cu ministrul Transporturilor la linia de cale ferată care va lega aeroportul de Gara de Nord. Sunt atuuri ale noastre care ne vor ajuta să găzduim o competiție reușită, sunt foarte optimist, care ne va aduce multe beneficii. Va fi un foarte bun exercițiu pentru viitoare competiții majore pe care plănuim să le organizăm în România. Pentru că această infrastructură sportivă pe care o vom avea în București va trebui pusă în valoare în viitor. Ea va trebui să găzduiască cât mai multe competiții majore internaționale, să genereze beneficii”, a declarat marți Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului.

Ionuț Stroe la Otopeni. Lucrările continuă la stadionul Rapid

Bucureștiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C și una în faza optimilor de finală pe Arena Națională. Dacă se califica în urma barajului de Liga Națiunilor, echipa națională a României va juca cel puțin două partide la București.

UEFA le solicită celor 12 țări organizatoare să pună la dispoziție alte patru stadioane la standarde internaționale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naționale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid (stadionul ceferiștilor) și Dinamo, însă lucrările au început doar la primele trei.

”Din punct de vedere al caracteristicilor, viitorul stadion Steaua ar putea găzdui meciuri la EURO, dar UEFA a transmis clar că va fi organizat doar pe stadioanele acreditate. Cel puțin până în acest moment doar Arena Națională poate găzdui meciuri de la EURO 2020. Dar Arena Națională poate găzdui mai multe meciuri, dacă vor fi anumite orașe care vor renunța”, a declarat Stroe.

Ultimele Articole