spot_img
vineri, ianuarie 28, 2022
spot_img

Ion Rădoi: În cazul opririi voluntare a lucrului nu trebuie asigurată o treime din activitate

Unitatea – Sindicatul Liber Metrou susține că la Metrorex este un protest spontan și că, în consecință, nu trebuie asigurată o treime din activitate, așa cum prevede legea.

Ion Rădoi timpul de așteptare la metrou Război la Metrorex salariul mediu la Metrorex scandal la CA al Metrorex

”Societatea Metrorex SA este subvenționată de la bugetul de stat. În cazul opririi voluntare a lucrului de către salariați, nu se aplică prevederile Legii nr. 62 a sindicatelor, deci nu trebuie asigurată o treime din activitate. USLM a făcut 21 de adrese către ministrul Transporturilor și trei pichete în fașa Ministerului Transporturilor și în fața Guvernului, iar aceștia au refuzat orice dialog”, se arată într-un comunicat dat publicității vineri după amiază de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou și semnat de toți cei cinci membri ai Biroului Permanwent al organizației sindicale, în frunte cu președintele Ion Rădoi.

Metroul nu circulă de mai bine de zece ore

Circulația cu metroul a fost oprită vineri dimineața, la începerea programului, pe toate mgistralele, intr-o acțiune spontană a salariaților de la Metrorex, considerată de către managementul companiei a fi inițiată de către sindicat. Circulația este oprită și la această oră pe toate magistralele, după zwece ore de la începerea programului.

”În dimineața zilei de 26 martie, reprezentanți ai sindicatului USLM au organizat un protest spontan în stația Piața Unirii. Aceștia au coborât în tunel, pe calea de rulare, și au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri. Așa-zisul protest spontan reprezintă în fapt o acțiune sindicală, în timpul căreia reprezentanții USLM au refuzat orice tentativă de dialog cu conducerea Metrorex.„ Deși sindicaliștii au lăsat de înțeles că ar avea o listă de cereri, invitațiile repetate de întâlnire cu managementul companiei au fost ignorate complet pe parcursul nopții”, a precizat conducerea Metrorex. (A.B.)

Ultimele Articole