miercuri, noiembrie 29, 2023
spot_img

BREAKING Tribunalul București: Ion Rădoi va fi reangajat din nou la Metrorex

Președintele Unitatea-Sindicatul Liber Metrou, Ion Rădoi va fi reangajat din nou la Metrorex, în urma unei decizii în acest sens a Tribunalului București. O decizie similară fusese pronunțată și în luna iulie, însă conducerea Metrorex l-a suspendat atunci din nou din calitatea de salariat al societății.

”Admite acţiunea. Anulează măsura suspendării dispusă prin Decizia 233/7.07.2023. Obligă pârâta la plata către reclamant a unei despăgubiri egale cu drepturile salariale și cu celelalte drepturi cuvenite, de la data de 10.07.2023, data suspendării contractului individual de muncă şi până la data reluării efective a activităţii. Cu apel în 10 zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VIII-a Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale”. Se arată în Hotarârea 5689/2023, pronunțată miercuri, 18 octombrie 2023, de Tribunalul București, așa cum apare ea pe portalul instanțelor de judecată din România.

În vară, Ion Rădoi a fost reangajat și apoi suspendat

La începutul lunii iulie, Ion Rădoi fusese repus de instanță pe postul de subinginer la Metrorex. După decizia Tribunalului București, el s-a dus la sediul societății pentru a stabili data și secția la care va fi reîncadrat. El urma să înceapă lucrul la Dispeceratul Central al Metrorex, după cum a scris Club Feroviar. Numai că, o săptămână mai târziu, el a fost din nou suspendat din funcție, după ce Curtea de Apel București a dispus începerea judecării pe fond în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA pentru folosirea influenței și șantaj.

La mijlocul lunii aprilie 2022, Ion Rădoi a fost trimis în judecată de procurorii DNA, sub acuzațiile de folosire a influenței pentru obținerea de foloase necuvenite și șantaj, după cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar. Pe scurt, este vorba de dosarul chioșcurilor de la metrou, deschis în perioada când ministru al Transporturilor era Cătălin Drulă (USR).

Ion Rădoi a fost suspendat și de la sindicat

În perioada când Ion Rădoi nu a avut voie, din punct de vedere legal, să-și exercite funcția de președinte al USLM, din care a fost suspendat, secretarul general Marian Artimon s-a delimitat de șeful său pe linie sindicală. Tot în această perioadă, aproape toți membrii Biroului Executiv al USLM au ieșit la pensie.

Marian Artimon a completat ”prezidiul” sindical cu mai mulți tineri angajați la Metrorex, dar care nu au ajuns în aceste funcții în urma unor alegeri interne desfășurate potrivit Statutului USLM. Însuși Marian Artimon a fost ales la ultimul Congres al USLM în funcția de vicepreședinte, secretar general fiind votat Constantin Dumitrică. Numai că și acesta din urmă a ieșit la pensie, iar locul său a fost luat de Artimon.

Pe 12 august 2022, Ion Rădoi a scăpat de controlul judiciar impus în dosarul deschis de DNA privind chioșcurile de la metroul bucureștean. Numai că, pe 17 august, colegii săi din Biroul Executiv controlat de Marian Artimon au descis să-l suspende din nou.

Acum, Ion Rădoi a fost reangajat dn nou la Metrorex. Rămâne de văzut dacă conducerea societății va contesta și de această dată decizia instanței și când se va termina această sarabandă a reangajărilor și suspendărilor.

Ultimele Articole