spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

Ion Rădoi se plânge că și-a plătit avocații vânzând din casă și solicită susținerea

Într-un mesaj de tip comunicat adresat membrilor de sindicat de la Metrorex, fostul lider al acestora, Ion Rădoi, solicită reconfirmarea sa în funcție pe baza completării unui tabel cu semnături.

În mesajul postat liderul sindical spune că și-a plătit avocații din propriile resurse, mai precis prin vânzarea unor bunuri personale și că la ora actuală nu are niciun salariu. El spune că nu e retribuit nici de sindicat, nici de administrație, deși se puteau găsi forme.

Paternitatea mesajului a fost confirmată de el într-o postare pe pagina de Facebook a membrilor de sindicat Metrorex.  „Acel Comunicat pe care l-ati primit sau urmează să-l primiți, bun sau rău, mi-l asum, pentru că sunt convins că ați înțeles esența lui! Este important dacă semnați „PENTRU” – DA – sau vreți să găsiți diverse motive de ordin gramatical, asa cum a făcut Dna (…) sau alții… Vă mulțumesc și am încredere în voi!”

Totuși, în alte mesaje pe Facebook lideri sindicali au atras atenția că solicitarea unor date personale membrilor de sindicat prin tabel reprezintă o încălcare a normelor GDPR. Mai mult, conducerea USLM spune că nu are cum să plătească avocați care să apere membrii de sindicat decât în cadrul strict al relațiilor de muncă. Ion Rădoi nu mai este președinte de sindicat în urma deciziilor instanțelor și își poate relua funcția doar prin decizie definitivă a instanțelor, spun cei care îi țin locul lui Rădoi.

Citește aici despre victoria sindicatului împotriva administrației privind CCM din 2020.

 

 

 

Ultimele Articole