spot_img
miercuri, iulie 6, 2022
spot_img

STENOGRAME. Ce discuta Ion Rădoi cu Ludovic Orban și rolul rakeților ucraineni

O serie de stenograme extrase din rechizitoriul DNA în dosarul spațiilor comerciale de la metrou arată ce discuta liderul sindical Ion Rădoi cu Ludovic Orban, președintele PNL la acea vreme, și cum vorbeau unii salariați ai Metrorex despre rakeți ucraineni care să-i omoare pe Cătălin Drulă și Ștefan Paraschiv.

UPDATE Unitatea – Sindicatul Liber Metrou a dat publicității un comunicat referitor la aceste stenograme: ”USLM se delimitează total faţă de astfel de fapte reprobabile; Niciodată în forurile de conducere ale USLM nu s-au luat hotărâri care să atingă integritatea fizică a vreunei persoane sau care să încalce legea; USLM este adeptul dialogului social şi consideră că doar dialogul este soluţia de a găsi cele mai bune rezolvări problemelor existente la nivel de Metrorex SA. USLM are încredere în justitie”.
Ion Rădoi a fost trimis în judecată la jumătatea lunii trecute de către procurorii anticorupție „pentru infracţiunile de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un sindicat, având ca scop obţinerea de foloase necuvenite şi şantaj.” Procurorii DNA au pus în dosar, printre alte probe, stenograme ale unor discuții telefonice între Ion Rădoi și Ludovic Orban, informează Libertatea.


reconversie profesională la Tarom cursuri de calificare la CENAFER angajări la Thales Systems


Un angajat al Metrorex propunea angajarea de rakeți ucraineni

În martie 2021, în contextul campaniei de demolare a chioșcurilor deținute de firma sindicatului în stațiile de metrou, un salariat al Metrorex propunea pe un grup de WhatsApp al lucrătorilor angajarea de rakeți ucraineni care să-i ucidă pe ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, și pe șeful metrorex, Ștefan Paraschiv.

„Hai pe ei”… „Cât dreaq costă niște racheți d-ăia ucraineni?”… „Hai naiba să punem preț pe capetele lor”… „5.000 de angajați, dacă donează fiecare 1.000 lei… facem vreun milion de euro. Și luăm ceva de calitate”… „Punem preț pe 2 capete… Drulă și directorul… și-ai să vezi cum ne lasă lumea în pace”… „Păi altfel nu se mai poate. Ajungem la disperare”… „Dă-i în morții lor…” (C.C., Salariat Metrorex).

Pe 24 martie 2021, cu două zile înaintea grevei generale, același salariat postează pe grupul de WhatsApp următorul mesaj: „Dacă și dă afară și taie și din bani… trebuie să îi omorâm… la propriu”. C.C. este avertizat de Iulian Popescu, liderul organizației de tineret din cadrul Unitatea – Sindicatul Liber Metrou, „să nu mai spună așa ceva nici în glumă, pentru că sunt supravegheați”, notează procurorii.

Ion Rădoi cu Ludovic Orban, discuție pe un ton familiar

conducerea CFR Călători Ludovic Orban la CFR Călători demisia lui Ovidiu Vizante demisia lui Cătălin DrulăÎn încercarea de a scăpa de Cătălin Drulă, Ion Rădoi a apelat și la președintele PNL de atunci, Ludovic Orban, fost ministru al Transporturilor.

Ludovic Orban: El Maximo!

Ion Rădoi: Ei, o juma’ de Maximo, față de Marele Președinte la pătrat!

Ludovic Orban: Ce faci?

Ion Rădoi: Ce să fac? Iată că… hm, cu ale mele, cum se văd așa, de la distanță. Și mai mă uit și la ale tale, că pentru mine Ludovic Orban va rămâne prieten toată viața!

Ludovic Orban: Păi, normal!

Ion Rădoi: Și… cred, cred că trebuie să dăm puțin ochi-n ochi… că nu, mai… nu știu, să mai contăm puțin, că nu-mi place ce vor oamenii ăștia.

Ludovic Orban: Îhî.

Ion Rădoi: Și care m-am întâlnit cu el la ușă când Președintele la pătrat a împlinit 58 de ani, eu eram… A venit, m-a bătut pe umăr la ușă acolo, că eu eram în hol.

Ludovic Orban: Da…?

Ion Rădoi: Că acolo o… așa, o nuanță, o atenție am trimis-o la partid, că puteam așa…

Ludovic Orban: Merci!… [neinteligibil]…

Ion Rădoi: Ei… în fine! Nu-i nicio problemă! Nicio problemă!

Ludovic Orban: Îhî! Nu fi supărat!

Ion Rădoi: Și… Ludovic Orban:… [neinteligibil]…

Ion Rădoi: … că vrea el o întâlnire tete-a-tete. Zic: „Acum, după atâta vreme, vrei tete-a-tete?!”, zic: „Hm… după ce spune președintele!”

Ludovic Orban: Îhî.

Ion Rădoi: Și așa s-a încheiat. Și acum, chiar dacă vorbim la telefon, dar trebuia să transmit mesajul ăsta. Și îl întreb pe președinte la pătrat când… când ne putem întâlni?

Ludovic Orban: Săptămâna viitoare, marți sau miercuri… [neinteligibil]…

Ion Rădoi: Pentru câteva, pentru câteva minute, nu trebuie… Că nu ne trebuie… Ludovic Orban: Da, mă, săptămâna viitoare, marți sau miercuri!

Ion Rădoi: Bun! Hai!

Ludovic Orban: Îhî. Dă-mi un semnal dimineață…

Ion Rădoi: Să fie când, în jur de prânz, așa? Da? De dimineață?

Ludovic Orban: Da, dimineață dă-mi! Eu sunt, de la 08:00 plec de-acasă.

Ion Rădoi: Am înțeles.

Ludovic Orban: Dă-mi un telefon când sunt în mașină și stabilim, da?

Ion Rădoi: Am înțeles, Presidente! Așa rămâne!

Ludovic Orban: Te îmbrățișez, Cornel!

Ion Rădoi: Toate cele bune, o seară bună! Numai bine!

Ludovic Orban: Toate bune! Pa! Pa!

Citește continuarea stenogramelor pe Libertatea.ro.

Ultimele Articole