Ion Constantinescu, director general interimar al Metrorex

Ion Constantinescu a fost numit de catre Consiliul de Administratie al Metrorex in functia de director general interimar pe o perioada de patru luni, cu posibilitatea de prelungire a mandatului. Numirea lui Constantinescu ca interimar la conducerea Metrorex a survenit dupa ce vineri, 3 noiembrie, fostul director general, Marin Aldea, a fost demis de catre ministrul Transporturilor, Felix Stroe, in urma unui incident petrecut in subteran. La aceeasi data a fost demis si directorul de exploatare, Liviu Dinu. Ministrul Stroe a dispus tot atunci si demararea unei anchete, condusa de Secretarul de Stat, Ninel Cercel.

Anterior numirii sale, Ion Constantinescu ocupa functia de director Strategie Planificare Resurse, aceeasi pe care o va ocupa acum fostul director, Marin Aldea.

Metrorex anunta ca dupa incidentul survenit in dimineata zilei de 3 noiembrie, la statia Eroilor, Marin Aldea si-a depus mandatul din functia de director general, Presedintelui Consiliului de Administratie, “considerand indreptatite pozitia si observatiile ministrului Transporturilor.

Precizam ca Ministerul Transporturilor nu poate interveni in activitatea de administrare a Metrorex si nu-l poate demite pe directorul general al companiei, demiterea intrand doar in atributiile Consiliului de Administratie, potrivit statutului companiei actualizat cu prevederile OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa a companiilor publice.

Reamintim ca pe tronsonul Eroilor – Politehnica, pe firul 1, la orele 05:24,un jgheab de scurgere a infiltratiilor s-a desprins din plafon, pe sina a 3-a (responsabila cu transmiterea tensiunii) și a produs un scurt circuit.

Trenul de metrou a oprit la aproximativ 200 metri de statia Eroilor, pe sensul dinspre Politehnica, calatorii fiind evacuati, din cauza acelui scurt circuit. Trenul a ramas apoi blocat in zona Eroilor, circulatia fiind oprita mai bine de doua ore, pe tronsonul Izvor-Politehnica-Grozavești. Calatorii aflati in trenul de metrou nu au fost afectati de incident, acestia fiind evacuati in siguranta de echipele Metrorex, prin statia Eroilor. Circulatia trenurilor pe tronsonul afectat a fost reluata in jurul orei 08:00.