Investitori spanioli, interesati de proiectul de metrou din Belgrad

Viitoarea retea de metrou din Belgrad

Acesta este estimat la peste 3 miliarde euro. Ambasadorul Spaniei in Serbia, Miguel Fuertes Suarez, a precizat ca o serie de investitori din tara sa s-au aratat interesati sa ia parte la acest proiect ce presupune construirea unei prime retele de metrou in capitala sarba.

Declaratia a fost facuta cu ocazia unei intrevederi intre oficialul spaniol si primarul orasului sarb, Zoran Radojicic. Potrivit municipalitatii din Belgrad, cele doua state ar putea colabora in derularea acestui proiect, experienta oraselor smart Madrid si Barcelona fiind extrem de utila.

Recent, compania franceza de proiectare pentru mediul urban, Egis, a anuntat ca in aprilie 2019 va finaliza proiectare pentru prima linie din viitoare linie de metrou.

Saptamana trecuta, vice-primarul Goran Vesic, a anuntat ca prima linie a retelei de metrou este estimata la un cost de 1,3 miliarde euro, in timp ce costul pentru intreaga retea (formata din doua linii de metrou) va ajunge la 3 miliarde de euro.

Prima linie de metrou va avea lungime de 22 kilometri, iar cea de-a doua va avea o lungime de 20 kilometri. In sistemul de transport cu metroul vor fi integrate si patru linii de transport suburban.