duminică, decembrie 3, 2023
spot_img

Studiu german: Luxemburg are cele mai mari investiții feroviare pe cap de locuitor din Europa

Luxemburg are cele mai mari investiții feroviare pe cap de locuitor din Europa, relevă un studiu realizat de organizația germană Allianz Pro Schiene (Alianța Pro Feroviară).

investiții feroviare

Marele Ducat a alocat anul trecut 600 de euro pe cap de locuitor pentru infrastructura feroviară.

Luxemburg se situează detașat în fruntea clasamentului, comentat, pe site-ul Allianz Pro Schiene, de ministrul luxemburghez al Mobilității, François Bausch. Pe următoarele două locuri de pe podium se clasează, în ordine, Elveția, cu echivalentul a 365 euro, și Austria, cu 218 euro.

Luxemburghezii fac investiții feroviare de 15 ori mai mari decât francezii

Investițiile în domeniul feroviar făcute de fiecare luxemburghez sunt de 15 ori mai mari decât ale francezilor, care au cheltuit 40 de euro pe cap de locuitor în 2018, și de șapte ori mai ridicate decât ale germanilor, care au alocat 77 de euro.

Bausch a precizat pentru Allianz Pro Schiene că două treimi din investiții se duceau către construcția de drumuri la momentul în care el a preluat mandatul de ministru. Ulterior, tendința s-a inversat complet, iar sectorul feroviar a devenit principala destinație a banilor.

Alocările pentru sistemul feroviar ale Marelui Ducat se vor ridica la 4,5 miliarde de euro până în anul 2027, aici fiind inclusă și finanțarea pentru rețeaua de tramvaie.

Ultimele Articole