spot_img
sâmbătă, martie 25, 2023
spot_img

Primarul Ciprian Ciucu anunță investiții feroviare în Sectorul 6. Care vor fi acestea

Primarul Ciprian Ciucu a anunțat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că mai mulți investitori vor să realizeze investiții feroviare în Sectorul 6 al Bucureștiului.

Edilul a declarat că a fost mereu interesat de o colaborare cu investitorii, astfel încât sectorul să nu se mai dezvolte ”disparat”, fără niciun fel de strategie urbană adiacentă, urmând ca lucrările de utilităţi, cele edilitare sau pentru funcţiuni sociale şi de educaţie să rămână doar în sarcina autorităţii locale, relatează Agerpres.Investiții feroviare în Sectorul 6. Extinderea metroului la Preciziei și tunel de cale ferată

Călin Alexandrescu, manager general al companiei Vego, care a semnat un acord-cadru cu Primăria Sectorului 6, a prezentat cele 19 proiecte de investiţii. Club Feroviar vi le prezintă doar pe cele care au legătură cu transportul pe șină:

– un tunel de cale ferată între străzile Fabricii şi Linei, valoarea investiţiei urmând a fi estimată;

– modernizare cale ferată şi pasaj rutier subteran/suprateran zona Preciziei – 17,5 milioane de lei fără TVA;

– prelungire staţie de metrou Preciziei – 218 milioane de lei fără TVA;

– conexiune feroviară către nod intermodal staţia de metrou Preciziei, valoarea investiţiei urmând a fi estimată.

„Cred că trebuie să colaborăm şi să nu ne blocăm unii pe alţii, să nu ne certăm în justiţie. (…) Filosofia de la care plecăm este că, atunci când va fi o dezvoltare importantă, trebuie să ne asigurăm că înainte există şi drum, apă, canal, semaforizare, iluminat public, care să ducă la un trai civilizat, (…) nu putem să facem doar profit, după care să externalizăm costurile autorităţii locale”, a subliniat Ciprian Ciucu.

Ultimele Articole