sâmbătă, septembrie 30, 2023
spot_imgspot_img

Investiție în repararea a 14 kilometri de cale ferată discutată de Guvern

Guvernul va lua în discuție în ședința de vineri indicatorii tehnico-economici pentru repararea a 14 km de cale ferată din linia Stânceni – Lunca Bradului, situată pe ruta Brașov – Dej.

Potrivit proiectului de act normativ, investiția pentru reparare cale ferată este necesară pentru punerea în siguranță a liniei CF dintre stațiile Stânceni și Lunca Bradului, de la km 192+945 la km 206+921, inclusiv în stația Stânceni: linia II directă, linia 3 de primiri-expedieri și aparatele de cale 1, 3, 2, 4, 6 și în stația Lunca Bradului: linia III directă, liniile 2 și 4 de primiri expedieri, aparatele de cale nr. 1, 3, 5, 2, 4, 6, 8, 10 și diagonala 8/10. Lungimea totală a liniei cuprinse în proiect (inclusiv liniile directe din stații) este de 13,976 km.

Investiția are ca obiectiv asigurarea condițiilor pentru crearea unui sistem de transport eficient, sustenabil, flexibil și sigur, preocupare esențială pentru dezvoltarea economică a României. În acest sens, în vederea îmbunătăţirii infrastructurii de transport sunt cuprinse programe de reparaţii şi reînnoiri pentru recuperarea deficitului de întreţinere, modernizări şi reparaţii capitale aferente elementelor ce alcătuiesc infrastructura feroviară.

Reparațiile capitale vor crește siguranța circulației trenurilor pe linia 400, tronson Stânceni – Lunca Bradului, inclusiv în stațiile CF Stânceni și Lunca Bradului și vor crea condiții de siguranță și confort pentru călători. Totodată, vor fi reduse cheltuielile de mentenanță presupunând un efort de întreţinere mai mic, prin utilizarea în condiții de eficiență a forței de muncă și cheltuieli minime cu utilajele şi combustibilii (realizate prin intervenţii şi lucrări repetate de rectificare a ecartamentului, nivelului transversal şi lungimea căii etc.).

Tot în ședința de vineri se va discuta un proiect de act normativ care se referă la modificarea și completarea, după caz, ale codului de clasificație, denumirii, descrierii tehnice și la actualizarea valorilor de inventar ale bunurilor imobile proprietate publică a statului aflate în administrarea Spitalului General Căi Ferate Simeria, ca urmare a acțiunii de reevaluare.

Ultimele Articole