luni, iunie 5, 2023
spot_img

Investiție de două miliarde de euro: Deutsche Bahn cumpără 73 de trenuri ICE noi

Compania germană va aloca aproximativ două miliarde de euro pentru achiziția de noi trenuri de lung parcurs. Acesta este al doilea cel mai mare pachet de achiziții de trenuri ICE noi din istoria DB. Vechimea medie a flotei va scădea la 12 ani până în 2030, iar pasagerii vor beneficia de confortul trenurilor moderne.

În cadrul unuia dintre cele mai mari proiecte de achiziții din istoria companiei, Deutsche Bahn (DB) cumpără 73 de trenuri ICE noi. Volumul investiției, în valoare totală de aproximativ două miliarde de euro, este reprezentat de 56 de trenuri ICE L de la producătorul spaniol Talgo și de 17 trenuri ICE 3neo de la Siemens Mobility.

Trenuri ICE noi din 2026

Trenurile comandate urmează să fie puse pe șine începând cu 2026 și livrate până în 2030. Astfel, DB investește în prezent un total de aproximativ 12 miliarde de euro în noi trenuri de lung parcurs. Vârsta medie a trenurilor ICE și Intercity va scădea de la 18 ani în prezent la 12 ani până în 2030.

Punctul forte al ICE L este îmbarcarea și debarcarea la nivel pe peroanele standard înalte de 76 de centimetri. Acest lucru înseamnă o creștere semnificativă a confortului pentru toți pasagerii. Pasagerii vor beneficia, de asemenea, de numeroasele inovații din ICE 3neo, cum ar fi suporturile pentru tablete și prizele de curent la toate scaunele. Noile ecrane de rezervare cu lumini LED colorate oferă informații despre locurile rezervate și libere dintr-o privire. Geamurile permeabile la semnalul telefoanelor mobile asigură o recepție stabilă în tren.

Dr. Michael Peterson, membru al Consiliului de administrație al DB pentru transportul de călători pe distanțe lungi: „DB trece printr-o transformare completă în următorii ani. Acest lucru este valabil atât pentru rețeaua feroviară, cât și pentru trenurile noastre. Încă din acest an, vom primi în medie trei trenuri ICE noi pe lună. Cu o sumă suplimentară de două miliarde de euro, accelerăm întinerirea flotei noastre de trenuri. Oamenii vor să călătorească cu trenul. Cu trenuri noi, cu mai mult confort și conexiuni mai rapide, vom răspunde la boom-ul cererii de mobilitate ecologică pe calea ferată.”

Dr. Volker Wissing, ministrul federal pentru digitalizare și transporturi: „Noile trenuri reprezintă un progres în domeniul feroviar – rapid, digital, fără bariere. Ele nu numai că creează mai multe capacități de care este nevoie urgentă, dar cresc și calitatea și confortul pentru pasageri. În combinație cu pachetul nostru de măsuri de modernizare a rețelei, întinerirea flotei va asigura un lucru înainte de toate: mai multă fiabilitate în exploatare.”

Noile trenuri vor adăuga încă 39.000 de locuri la flota ICE. Aceasta va include un total de 90 de trenuri ICE 3neo și 79 de trenuri ICE L. DB a încheiat acorduri-cadru corespunzătoare cu producătorii pentru aceste trenuri.

Ultimele Articole