spot_img
vineri, decembrie 2, 2022
spot_img

GALERIE FOTO Inundații pe calea ferată. Traficul feroviar a fost reluat pe Magistrala 300, la Aiud

Din cauza unor puternice inundații pe calea ferată, traficul feroviar este oprit marți dimineață pe Magistrala 300, la Aiud, între Teiuș și Cluj Napoca.

UPDATE Traficul feroviar a fost redeschis începând cu ora 15,00 pe relația Aiud – Teiuș, circulația trenurilor fiind reluată în condiții de siguranță pe firul I, iar în stația CF Aiud au fost redeschise liniile 4 și 5. Personalul feroviar de specialitate al Regionalei CF Brașov intervine în continuare și în celelate zonele inundate, astfel încât circulația feroviară să fie reluată în condiții normale de trafic și pe firul II, a transmis CFR SA.

”Județul Alba: circulația feroviară pe magistrala 300 Teiuș – Cluj-Napoca este întreruptă la kilometrul feroviar 412, în stația C.F. Aiud, după ce apele râului Aiud au inundat calea ferată. Din acest motiv, mai multe trenuri de persoane și-au întrerupt deplasarea”, a anunțat Centrul Infotrafic din cadrul Poliției Române.

Următoarele trenuri ale CFR Călători sunt oprite temporar în stații:

· IR 1835 București Nord – Cluj Napoca staționează în Aiud

· Regio 3083 Teiuș – Cluj Napoca staționează în Aiud

· Regio 2442 Teiuș – Târgu Mureș staționează în Teiuș

· Regio 2441 Târgu Mureș -Sibiu staționează în Unirea

· Regio 2038 Cluj Napoca – Simeria staționează în Războieni

Cei 50 de călători care se aflau în acestre trenuri au fost deja transbordați cu mijloace auto în stația de legătură Războieni pentru continuarea călătoriei cu alte trenuri.

Inundații pe calea ferată. Apele au acoperit liniile și peroanele

La această oră, circulația trenurilor este oprită in stația Aiud, aflată pe secția CF Teiuș – Războieni, după ce liniile și peroanele au fost inundate, a anunțat purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, Oana Brânzan.

Din cauza nivelului crescut al apelor, care au acoperit liniile de cale ferată și cinci macazuri, traficul feroviar nu se poate realiza în condiții de siguranță. Regionala CF Brașov asigură transbordare cu mijloace auto pe relația Teiuș – Aiud și Auid – Războieni pentru următoarele trenuri: R 3083, IR 1835,IR 1836, R 2441 și R 2442.

De asemenea, și pe intervalul Mureni – Bea traficul feroviar este afectat pe firul II de circulație, din cauza copacilor căzuți pe linia de contact, fiind întreruptă alimentarea cu energie electrică. Trenurile pe acest interval vor circula pe firul I, după remedierea defecțiunilor la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact. La această oră, trenul R 3500 staționează temporar in stația Mureni, acesta urmând să fie reînscris în circulație pe firul I.

Pe celelalte magistrale și secții de cale ferată, circulația trenurilor de desfășoară în condiții normale de trafic.

Ultimele Articole