spot_img
marți, ianuarie 25, 2022
spot_img

VIDEO Inundații la metroul din New York. Stațiile s-au transformat în piscine și cascade

Ploile abundente care au căzut în ultimele 24 de ore su provocat puternice inundații la metroul din New York, iar situația tinde să se agraveze, odată cu sosirea preconizată a furtunii tropicale Elsa. Imaginile de la incidente similare produse la metroul din București par simple glume în comparație cu ce s-a întâmplat în metropola americană.

inundații la metroul din New York

Între 5 şi 10 cm de ploaie au căzut în timpul unei serii de furtuni care s-au abătut asupra oraşului New York şi regiunii sale joi după-amiază, „provocând inundaţii puternice în unele locuri”, a anunţat Serviciul Naţional de Meteorologie (NWS), citat de Agerpres.

Călătorii au postat imagini pe Twitter cu staţii de metrou inundate, cea mai afectată fiind staţia de pe strada 157, la nord de Manhattan. În imagini pot fi văzuţi oameni mergând prin apa care le ajungea până la brâu pentru a ajunge la peron.

Inundații la metroul din New York. Este așteptată furtuna tropicală Elsa

„Liniile 1 şi A au fost cu adevărat afectate, cu numeroase staţii inundate”, a declarat joi seara Sarah Feinberg, directoarea MTA, autoritatea de transport public din New York, în timpul unei conferinţe de presă.

Serviciul Naţional de Meteorologie a emis un avertisment cu privire la posibile noi inundaţii, odată cu sosirea preconizată în nord-estul Statelor Unite a ploilor abundente ce vor fi aduse de furtuna tropicală Elsa, care vine din Florida.

În pofida lucrărilor întreprinse pentru protejarea oraşului împotriva inundaţiilor după uraganul Sandy din octombrie 2012 – în urma căruia 44 de oameni şi-au pierdut viaţa, iar capitala economică americană a fost paralizată zile întregi – New York, un oraş înconjurat de ape, rămâne foarte vulnerabil la inundaţii, a căror frecvenţă este aşteptată să se majoreze ca urmare a schimbărilor climatice. (A.B.)

Ultimele Articole