spot_img
miercuri, februarie 8, 2023
spot_img

Ruperea de nori din București a produs o inundație la metrou, la stația Aviatorilor

Din cauza ploii torențiale, la una din căile de acces ale stației Aviatorilor s-a produs o inundație la metrou la nivelul vestibulului (până în zona turnicheților).

inundație la metrou

Debitul de apă a survenit prin accesul de la suprafața neacoperită a stației, a anunțat vineri seara conducerea Metrorex.

Echipele Metrorex au intervenit de urgență și au remediat situația. De asemenea, sunt infiltrații  și în zona tunelului dintre stațiile Stefan cel Mare si Obor, însă acestea nu afecteaza circulația trenurilor, a precizat societatea de exploatare a metroului bucureștean.

Cauzele din care s-a produs această inundație la metrou

”Cauzele apariției infiltrațiilor sunt legate atât de hidroizolația stațiilor dar și de faptul că țevile furnizorilor de apă și căldură se află în apropierea metroului ceea ce face ca multe dintre avariile acestora să fie resimțite și la metrou. Menționăm că fiecare stație de metrou este dotată cu pompe pentru evacuarea apei care funcționează automat, în cazul unor debite mari de apă. De asemenea personalul este instruit să acționeze de urgentă conform procedurilor de rigoare in astfel de cazuri”, a mai menționat Metrorex.

Ultimele Articole