spot_img
sâmbătă, martie 25, 2023
spot_img

O nouă inundație la metrou, la Eroilor 1. Circulația trenurilor nu a fost afectată

O nouă inundație la metrou s-a produs marți după amiază, de această dată la stația Eroilor 1 de pe Magistralele 1-3.

inundație la metrou

”Metrorex informează că astăzi, 12.01.2021, în zona stației de metrou Eroilor 1 au apărut infiltrații la peronul 2. Acestea sunt tratate conform procedurilor de întreținere. Menționăm că, rețeua de metrou construită, în special în albia râului Dâmbovița, este peste 80% imersată. În acest sens, sunt stabilite procedurile de intervenție, care presupun atât izolarea zonei, cât și captarea și evacuarea apelor provenite din infiltrație. Având în vedere faptul că, în zonă se finalizează lucrările de amenjare și extindere a peronului de la linia 2, precum și corespondențe cu Magistrala 5, intervenția se va face și cu personalul constructorului Magistralei 5, Asocierea Astaldi – FCC Construccion – UTI – Activ Group. Precizăm că circulația trenurilor de metrou nu a fost afectată, iar siguranța călătorilor nu a fost pusă în pericol în nicio secundă”, se arată în comunicatul dat publicității de Metrorex.

VIDEO Adrian Vasilache/HotNews

Nu este prima inundație la metrou Eroilor

Nu este vorba de prima inundație la stația de metrou Eroilor de când a fost pusă în funcțiune Magistrala 5. Ultima a avut loc pe 10 decembrie, când a curs apă din tavan, înainte de scara rulantă pe care se coboară în stația de metrou Eroilor 2, la capătul pasajului care face legătura dintre aceasta și Eroilor 1. Atunci, reprezentanții Metrorex au precizat că este vorba de un deranjament tehnic, iar echipele constructorului se află la fața locului.

O altă inundație a avut loc pe 1 octombrie 2020, între orele 07:58 – 08:08, în aceeași stație de metrou Eroilor 2, din cauza unei avarii la o conductă de la nivel vestibul. Magistrala de metrou M5, singura construită de la zero după Revoluție, a fost inaugurată în 15 septembrie 2020, după nouă ani de lucrări.

Ultimele Articole