spot_img
sâmbătă, august 13, 2022
spot_img

VIDEO A doua inundație la metrou, în nici o săptămână, pe Magistrala 5. Azi, la Valea Ialomiței

În interval de nici o săptămână, avem parte de o nouă inundație la metrou, pe Magistrala 5, dată în funcțiune pe 15 septembrie.

inundație la metrou

”Metrorex informează că, din cauza unei avarii la o conducta a furnizorului de utilităţi Apa Nova, s-au produs mici acumulări de apă în zona accesului din strada Valea Oltului al stației de metrou Valea Ialomiței. În acest moment, angajații Apa Nova intervin pentru remedierea situației.

O inundație la metrou a avut loc și joi, la Eroilor 2

Nu este prima inundație de când Magistrala 5 a fost pusă în funcțiune. În cursul dimineții de joi, a curs apă din tavan în noua stație Eroilor 2.

Joi dimineață, din tavanul noii stații de metrou Eroilor 2 din București, de pe tronsonul Eroilor – Râul Doamnei al Magistralei 5, a început să curgă apă direct pe peron, unde se aflau câțiva călători în așteptarea trenului.

La scurt timp, a venit și poziția oficială a Metrorex, prin intermediul unui comunicat de presă, pe care o redăm integral în cele ce urmează: ”Metrorex informează că astăzi, 01.10.2020, între orele 07:58 – 08:08, în stația de metrou Eroilor 2, din cauza unei avarii la o conductă de la nivel vestibul, s-au înregistrat ușoare acumulări de apă pe peron, spre zona centrală. Precizăm că circulaţia trenurilor s-a desfășurat în condiții normale, nefiind afectată siguranţa călătorilor. Echipele Metrorex au intervenit operativ pentru remedierea situației, zona respectivă fiind izolată”.

S-a blocat o supapă

Tot joi, dar câteva ore mai târziu, Metrorex a venit și cu precizări de natură tehnică: ”Defecțiunea identificată a constat în blocarea unei supape de refulare de la un bazin tampon al instalațiilor sanitare. Intervenția în această situație s-a rezumat la deblocarea și recalibrarea supapei, operațiune executată de către constructor cu asistența personalului Metrorex. Remedierea defecțiunii nu a implicat niciun cost din partea Metrorex. Precizăm că infrastructura Magistralei 5 de metrou are o garanție de 10 ani pentru structură și cinci ani pentru instalații”.

Ultimele Articole