spot_img
miercuri, septembrie 28, 2022
spot_img

Au fost depuse patru oferte pentru lucrările de întreținere pe linia ferată Buzău-Făurei

Patru asocieri de firme au depus oferte la cele două licitații lansate în luna martie de Regionala Galați a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA pentru lucrări de întreținere pe linia ferată Buzău-Făurei. Lucrările licitate de Regionala Galați, care au ca scop creșterea vitezei de circulație pentru trenurile de călători și de marfă, au o valoare estimată cumulată de peste 10 milioane de euro.

Adrian Bărbulescu

întreținere pe linia ferată Buzău-Făurei ridicarea restricțiilor de viteză BVC CFR SA pe 2021 reparații la calea ferată
FOTO cu rol pur ilustrativ

În prezent, distanța de 40 km dintre Buzău și Făurei, pe secția de cale ferată 702, linie dublă electrificată, este străbătută de trenurile Interregio în 38-45 de minute, iar de cele Regio, în 54 de minute-o oră și două minute.

Două licitații pentru lucrările de întreținere pe linia ferată Buzău-Făurei

Prima licitație are ca obiect ”Lucrări de ȋntreţinere prin ȋnlocuire la rând a suprastructurii căii pe linia 701 Buzău – Buzău Sud – Cilibia fir II de la km. 129+016 la km 148+700”.

Pentru punerea ȋn siguranţă a circulaţiei trenurilor de călători şi marfă, se vor executa lucrări de ȋnlocuire la rând a elementelor suprastructurii căii pentru ridicarea restricţiei de viteză şi aducerea liniei ȋn parametri pentru viteza de circulaţie de 120 km/oră a trenurilor de călători. Valoarea totală estimată a contractului este de 27.005.885,36 lei, echivalentul a aproximativ 5,5 milioane de euro și va trebui dus la bun sfârșit în termen de 250 de zile.

Cea de-a doua procedură de achiziție publică a Regionalei Galați are ca obiect ”Lucrări de ȋntreținere prin ȋnlocuire la rând a suprastructurii căii pe linia 701 Cilibia – Făurei fir II de la km. 148+700 la km 167+700”.  Valoarea totală estimată a contractului, care se va derula pe parcursul a 250 de zile, este de 26.029.994,69 lei, echivalentul a aproape 5,3 milioane de euro.Patru asocieri de firme au depus oferte la procedurile inițiate de Regionala Galați

Până  miercuri, 5 mai 2021, la termenul limită stabilit în anunțul de licitație, au fost depuse, pentru ambele proceduri, patru oferte, după cum urmează:

  1. Construcții Feroviare Buzău/Confer Onești/European Prod
  2. Wiebe/Swietelsky
  3. Strabag/Rothermit
  4. Antrepriza de Construcții Feroviare/Euroconstruct/Proiect Consult


Evaluare complexă a ofertelor

La evaluarea ofertelor, componenta financiară va conta în proporție de 75%, restul fiind acordat pentru perioada de garanție acordată lucrărilor executate (15%) și durata de remediere a defectelor ȋn perioada de garanție (10%).

Pentru participarea la licitație se solicită experiență similară. Ofertantul trebuie să demonstreze că în ultimii cinci ani până la data limită de depunere a ofertei, respectiv anii 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, a executat lucrări de natură sau complexitate similare cu obiectul procedurii, în valoare individuală/cumulată de minimum 15 milioane de lei fără TVA, la nivelul unui contract sau maximum cinci contracte (pentru ambele proceduri). Prin lucrări de natură sau complexitate similare cu obiectul procedurii ȋn domeniul feroviar se ȋnțeleg lucrări de construcție sau reparație linii CF sau lucrări de ȋntreținere linii CF sau lucrări de reabilitare/modernizare infrastructura (linii de cale ferată) și lucrări de sudură electrică a șinelor de cale ferată. Cuantumul garanției de participare la prima licitație a fost de  270.058 de lei și la a doua – de 260.299 de lei.

Sursa de finanțare o reprezintă fonduri de la bugetul de stat alocate CNCF CFR SA pe anul 2021, cuprinse ȋn BVC pe 2021 al SRCF Galaţi la capitolul – Titlul bugetar ”Ȋntreţinerea şi funcţionarea/exploatarea infrastructurii feroviare publice” ȋn anul curent.

Ultimele Articole