PMB: intervalul de succedare la tramvaiul 41 se va mări cu un minut, din cauza lucrărilor la Pasajul Grant

14 august 2019

De la 1 septembrie, se va circula pe un singur fir în zona Podului Grant, iar intervalul de succedare la tramvaiul 41 se va mări cu aproximativ un minut faţă de perioada în care tramvaiul circula pe ambele sensuri, a anunţat miercuri directorul executiv al Direcţiei Transporturi din cadrul PMB, Mihai Teodorescu.

intervalul de succedare la tramvaiul 41 frecvență redusă pentru tramvaiul 41 se suspendă tramvaiul 41 curăţenie în tramvaie Se suspendă circulaţia tramvaiului 41

“Tramvaiul 41 va circula pe un sens, însă doar pe porţiunea Podului Grant, dar aceasta nu va mări intervalul de succedare decât cu un minut, faţă de ce era înainte, să circule pe ambele sensuri. Deci, bucureştenii nu vor fi afectaţi. Ba, dimpotrivă. Vom lăsa şi linia 641, 642 şi se va mai crea încă o linie 643, tot navetă, ca să venim în sprijinul cetăţenilor, să poată să îşi aleagă cel mai bun traseu”, a precizat el în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul PMB.

Gabriela Firea, despre intervalul de succedare la tramvaiul 41 și alte proiecte

Primarul general Gabriela Firea a subliniat că restricţiile de circulaţie sunt necesare, având în vedere multitudinea şi importanţa lucrărilor care trebuie efectuate.

“Avem peste 20 de poduri cu grad mare de risc. Au fost expertizate în mandatul meu şi cred că este normal să facem aceste lucrări, nu doar de a pune în siguranţă, ci chiar mai mult, de reparaţii. Este normal să fie şi anumite restricţii pe perioade scurte de timp, pentru că altfel nu se pot face acele lucrări”, a precizat ea.

Pe 25 iunie, directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti (STB), Andrei Creci, anunţa că circulaţia tramvaielor liniei 41 va fi suspendată între 29 iunie şi 1 septembrie pentru realizarea unor lucrări la Podul Ciurel, staţia de metrou din Drumul Taberei şi la Pasajul Grant, iar pentru preluarea călătorilor vor fi introduse 50 de autobuze pe două linii navetă.

Pe 8 august, Gabriela Firea anunţa că prima etapă a proiectului “Străpungere Ciurel – Nod Rutier Virtuţii” se va încheia până la sfârşitul acestui an, iar până la 1 septembrie se va relua circulaţia tramvaiului 41.