spot_img
luni, iulie 4, 2022
spot_img

GALERIE FOTO Interregional Cluj cumpără automotoare din Germania, care au fost operate de DB Regio

Operatorul privat Interregional Cluj cumpără automotoare din Germania, care au fost utilizate până acum de compania de stat DB Regio.

”Alte 7 motoare DUEWAG VT628 ex-DB Regio sunt în drum spre România. Automotoarele au fost surprinse în Ujszasz (HU), 07.10.19, beneficiarul final va fi Interregional Călători (Via Terra), destinație finală Câmpia Turzii”, se arată pe contul de Facebook România Feroviară.

Aceste automotoare automotoare au fost construite între anii 1986-1996, au viteza maximă de 120 km/h, sisteme de siguranță anti patinaj și suportă în comandă multiplă patru unități cuplate. Din punctul de vedere al confortului pentru pasageri sunt peste DH 2 și Siemens Desiro, însă nu sunt dotate cu instalație de aer condiționat.

Interregional Cluj cumpără automotoare pentru rute secundare

”Mai mult decât excelente pentru rutele secundare dar pretabile și pe magistrale fără nici cea mai mică problemă. Realizarea celor de la IRC este cu atât mai meritorie cu cât veți înțelege că lupta pentru astfel de automotoare este mai mult decât acerbă. Piața automotoarelor SH bune este limitată, iar atunci când ies câteva la vânzare, concurența este enormă. În Europa există operatori privați (Regio Jet sau GWTR ori Arriva CZ) care au modernizat seria VT 628 pentru încă 10-15 ani de utilizare”, comentează cei de la România Feroviară.

Fosta Via Terra Spedition este operator de trasport feroviar de marfă încă din 2001, iar în 2009 a devenit și operator de călători. Trenurile Interregional Călători circulă pe mai multe linii neinteroperabile din nord-vestul țării, dar și pe linii interoperabile, cum ar fi Cluj Napoca – Oradea.

 

Ultimele Articole