luni, aprilie 15, 2024
spot_img

Rail Delivery Group din Marea Britanie a decis să rămână parte a Interrail după Brexit

Rail Delivery Group, care reunește companiile feroviare din Marea Britanie, a decis să rămână parte a Interrail și Eurail după Brexit. Decizia a fost luată după mai multe bâlbe și doar după ce un operator a luat o inițiativă pe cont propriu.

Interrail în Marea Britanie

Operatorii feroviari britanici au încercat schema Eurail, care este destinată cetățenilor non-europeni. Inițial, RDG a decis să rămână în Interrail, dar nu și în Eurail, informează The Independent.

Operatorii au considerat că produsul Eurail le-a scăzut veniturile, deoarece doar o mică parte din încasări le-a fost transmisă. RDG a criticat conducerea din Bruxelles a Eurail pentru această decizie.

Una peste alta, britanicii urmau să poată cumpăra permise Interrail, însă doar cu plecare din Londra, nu din cea mai apropiată gară de locuințele lor. Pe de altă parte, turiștii europeni care ajungea în Marea Britanie ar fi trebuit să cumpre bilete suplimentare dacă doreau să călătorească mai departe de Londra.

LNER a schimbat decizia în privința Interrail și Eurail

Dar nu toate companiile feroviare britanice au fost de acord cu decizia luată la nivelul RDG. Printre ele, LNER, compania care operează trenurile de pe linia East Coast. ”Vom continua să acceptăm atât permise Interrail cât și Eurail. LNER este mândră să încurajeze oamenii să călătorească cu compania noastră și să viziteze mai multe locuri de-a lungul traseului. LNER recunoaște valoarea turiștilor internaționali care doresc să viziteze multe destinații populare din Anglia și Scoția”, a declarat David Horne, directorul general al LNER.

Imediat după această declarație, RDG și-a schimbat poziția și a postat pe Twitter: ”Suntem încântați să le spunem tuturor pasagerilor că am ajuns la o înțelegere și vom rămâne parte și a Interrail, și a Eurail”.

Decizia a fost salutată de expertul internațional în domeniul feroviar Mark Smith, cunoscut ca “The Man in Seat Sixty-One”. ”Îmi scot pălăria în fața RDG și a operatorilor feroviari, pentru că au ascultat. Foarte mulți oameni, tineri și bătrâni, vor aprecia această decizie în anii care vor veni”, a spus el.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole