marți, iulie 9, 2024
spot_img

Cât vrea să dea CFR Călători pentru serviciile de Internet în trenurile Intercity

Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători SA a lansat o procedură de achiziție pentru servicii de Internet în trenurile Intercity.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Servicii de date mobile pentru echiparea vehiculelor feroviare”.

Valoarea totală estimată a contractului de tip acord-cadru ce se intenționează a fi semnat pentru patru ani este cuprinsă între 294.000 și 3.695.000 de lei.

În conformitate cu OMT 134/2022 pentru modificarea anexei nr. 2 la Ordinul ministrului Transporturilor şi Infrastructurii nr. 153/2011 privind modificarea şi completarea Regulamentului pentru circulaţia trenurilor şi manevra vehiculelor feroviare – nr. 005 şi pentru definirea trenurilor de călători în funcţie de serviciile oferite de operatorii de transport feroviar de călători, nivelul minimal de servicii oferite la bordul trenurilor InterCity include şi conexiuni intemet. De asemenea, este necesară dotarea cu servicii de date mobile si a altor componente ale parcului de material rulant al CFR Călători (rame, locomotive etc).

În acest context, SNTFC CFR Călători SA doreşte să achiziţioneze servicii de date mobile sub formă de abonament lunar, inclusiv echipamente de reţea aferente, în baza unui acord cadru pe o perioadă de patru ani.Cerințe minime pentru serviciile furnizate

Se vor achiziționa minimum 840, maximum 8.500 de abonamente pentru servicii de date mobile tip 1 (vor fi incluse şi echipamente de reţea ce se vor instala pe fiecare vehicul feroviar) și maximum 3.600 de abonamente pentru servicii de date tip 2 (vor conţine exclusiv serviciile de internet prin SIM). Pentru fiecare vehicul feroviar ce va fi dotat de către prestator cu două echipamente de reţea (routere), se va lua în considerare câte un abonament de date mobile.

Prestatorul trebuie sa asigure servicii de date mobile de tip business. Serviciul de date mobile trebuie să poată funcţiona în echipamente de reţea furnizate de ofertant, în echipamente de reţea ale entităţii contractante sau în echipamente de reţea preinstalate pe materialul rulant.

Se vor asigura în mod obligatoriu următoarele cerinţe minime:

– Disponibilitatea serviciului de date mobile să fie de peste 99,0%;

– Echipamentele instalate trebuie să fie noi şi să asigure funcţionarea în regim 24 ore/zi, 7 zile/săptămână, 365 zile pe an;

– Aria de acoperire a tronsoanelor de cale ferată cu servicii de date mobile, în procente (minim admis 80%). Ofertantul trebuie să poată furniza serviciile pe întreaga reţea de comunicaţii şi să asigure inclusiv cartele SIM.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 12 august 2024, ora 15:00. Ofertele trebuie să fie valabile până pe 12 decembrie 2024.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO. 10 ani de 160 km/oră pe București-Constanța. Locomotiva inaugurală, pe butuci

Pe 4 iulie 2014 CFR Călători a pus în circulație, oficial, primul tren care circula cu 160 km/oră pe București-Constanța. Asta după mai bine...

Ultimele Articole