Înțelegere. Material rulant din Republica Moldova, reparat în Belarus

5 iunie 2020

Ambasadorul  Republicii Belarus s-a întîlnit cu conducerea Căilor Ferate din Republica Moldova. Întâlnirea a avut loc joi,  4 iunie 2020, între ambasadorul  Republicii Belarus  și conducerea  Î.S. Calea Ferată din Moldova.

În cadrul  întrevederii  s-a discutat  despre  colaborarea  dintre  CFM şi  Căile Ferate din Belarus,  precum şi cu întreprinderile de profil  feroviar din această țară.     Cele două părţi au făcut un schimb de păreri privind situaţia  actuală la CFM, atragerea  şi realizarea proiectelor   investiţionale  pentru renovarea  parcului de locomotive, a parcului rulant şi  al infrastructurii.

Totodată a fost abordată şi problema  circulaţiei trenurilor de pasageri  Chişinău-Minsk-Sankt  Petersburg  şi  o eventuală  reluare în perspectivă, după o analiză complexă, a circulaţiei trenului de pasageri  Chişinău-Minsk. Partea moldovenească s-a arătat interesată de preluarea experienţei  colegilor din  Republica Belarus în vederea modernizării  sistemului de semnalizare şi telecomunicaţie,   reparaţia vagoanelor de pasageri şi renovarea  parcului de vagoane marfare.  Participanţii la întrevedere au remarcat importanţa pe care o are discuţia de azi, pledînd pentru extinderea dialogului actual. (D.C.)