Întârzieri pe Magistrala 900, după reluarea traficului feroviar între București și Craiova

21 februarie 2020

După ce joi seara a fost reluat traficul feroviar între București și Craiova, vineri dimineață sunt întârzieri pe Magistrala 900.

întârzieri pe Magistrala 900

În zona unde a avut loc luni dimineață deraierea marfarului se circulă pe un singur fir și cu restricție de viteză.

”După reluarea traficului pe un singur fir al Magistralei 900, circulația trenurilor operate de CFR Calatori este în curs de revenire la normal. În prima perioadă, până la restabilirea traficului la parametrii nominali, pe ambele fire ale căii la viteza stabilită, mai sunt posibile abateri de la graficele de circulație”, a anunțat purtătorul de cuvânt al CFR Călători, Adrian Vlaicu.

Potrivit tabelei de sosiri din Gara de Nord, IR 12122 Arad – București are o întârziere de 80 de minute, iar IR 1696 Timișoara Nord – București Nord, de 60 de minute.

Compania Natională de Căi Ferate CFR SA a anunțat joi seara că traficul feroviar a fost redeschis, începând cu ora 22,30, pe ruta directă București – Craiova, odată cu finalizarea intervențiilor și a lucrărilor de reparații la infrastructura feroviară pe firul I, între stațiile Fărcașele și Dragănești Olt.

Întârzieri pe Magistrala 900, după deraierea de luni dimineață

Circulația feroviară pe relația București Nord – Craiova (și retur) a fost redeschisă pe firul I, între stațiile Fărcașele și Drăgănești Olt, unde au fost executate lucrări de reparații la linie, înlocuire, montare de traverse și elemente de prindere, buraj mecanizat, pecum și lucrări pentru realimentarea cu energie electrică a liniei de contact.

Circulația feroviară pe secția CF București – Craiova a fost închisă luni, 17 februarie 2020, după ce 13 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat între stațiile Fărcașele – Dragănești Olt, acest eveniment feroviar fiind anchetat de o comisie mixtă Procuratură/Agenția de Investigare Feroviară Română (AGIFER).