spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

Întârzieri de salarii la CFM. Feroviarii nu și-au mai primit banii de două luni de zile

Sunt mari întârzieri de salarii la CFM. Tot mai mulți angajați ai Întreprinderii de Stat Calea Ferată din Moldova se plâng că nu au primit banii timp de două luni.

întârzieri de salarii la CFM feroviari au fost decorați faliment la CFM divizarea Căii Ferate a Moldovei proiectele feroviare din Republica Moldova Linia Anticorupție la Calea Ferată

Muncitorii spun că, în pragul sărbătorilor de iarnă, nu au niciun venit și se confruntă cu probleme financiare, relatează postul de televiziune TV8 de la Chișinău.

Potrivit unei surse citate de tv8.md, în cursul zilei de marți, 15 decembrie 2020, mai mulți angajați ai CFM din Ungheni ar fi organizat o grevă timp de două ore.

Întârzieri de salarii la CFM. Sindicaliștii confirmă, conducerea nu răspunde

Contactat de jurnaliștii de la Chișinău, președintele Federației Sindicale a Feroviarilor din Moldova, Ion Zaporojan, a confirmat că angajații CFM nu au primit salarii timp de două luni. ”Acum este pandemie. Este un strigăt de disperare. Oamenii nu mai au ce mânca, nu au cu ce duce copiii la școală sau grădiniță”, a declarat Ion Zaporojan.

Ziariștii de la TV8 au solicitat o reacție de la Biroul relații cu presa al CFM, însă deocamdată, nu au primit niciun un răspuns oficial. Anterior, Întreprinderea de Stat Calea Ferată din Moldova s-a mai confruntat cu probleme privind plata salariilor către angajați, fiind acumulate restanțe, iar muncitorii au organizat și proteste.

Ultimele Articole